Стефан Грозев е неоткриваем, телефонът му е изключен

Подсъдимият за източване на НОИ с фалшиви болнични Стефан Грозев, който на 25 май си тръгна от залата на Районния съд в Пловдив по средата на разпоредителното заседание, бил с феноменална памет. „Не е стандартен човек, делото е от 25 тома, пълни с имена и телефонни номера. Той прегледа материалите много бързо и после в свое изложение беше изброил повечето имена с телефоните. Кой може да направи това? Направо като героя на Дъстин Хофман във филма „Рейнман“, коментира пред „24 часа“ адвокатката му Таня Чечкова. В прословутата филмова лента Хофман изигра аутист гений, който помнеше картите така, че почти разори едно казино.

Иначе Стефан Грозев е неоткриваем, откакто си тръгна от съда. „Търсих го няколко пъти, телефонът му е изключен“, каза защитничката му. МВР го издирва.

Стефан Грозев е подсъдим заедно с известния пловдивски ортопед д-р Георги Кръстев. Лекарят е обвинен, че във времето от 3 май 2017-а до 17 юли 2018 г. е издал 57 фиктивни болнични листа като председател на Лекарска консултативна комисия към ДКЦ-1. В тях фигурирали имената на служители на фирмата на Стефан Грозев. Според прокуратурата по схемата с болничните на всъщност здрави хора от бюджета на НОИ са източени 42 994,01 лв. Д-р Кръстев твърди, че не познава Грозев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar