Приятели и познати се събраха пред МВР заради убийството на психолога Иван Владимиров. Те поискаха МВР да промени нормативните си документи по такъв начин, че дори и след напускане на системата бившите или пенсионираните служители да подлежат на контрол.

Участници в бдението казаха пред микрофона на БНР:

„Би трябвало тези хора да бъдат проверявани нонстоп. Да има и регистър за психичното здраве на хората. Тогава, когато има съмнение за психично отклонение под каквато и да било форма, да може да се отрегулира това нещо, да може да се помогне на този човек, не да бъде убит с камъни“;

„Даже е задължително МВР да следи своите бивши служители, които имат оръжие“;

„Проблемът е, че потъват едни сигнали, проблемът е, че обикновеният човек, разчитайки единствено и само на волята на изпълнителната власт, ти ставаш абсолютно беззащитен“.

Бившият полицай Румен Тончев беше задържан и обвинен в умишлено убийство на Иван Владимиров. Изострени съседски отношения предшествали убийството на психолога. Задържаният 52-годишен Румен Тончев е работил в столичния КАТ до 2000 година. Стрелял е със законно притежавано оръжие. Няма свидетели на инцидента, но по данни на съседи той е станал около 22:30 снощи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar