Гласуваха промените на първо четене

Може да ги ползва до 8 години

Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда, според които бащите ще имат право на два месеца допълнителен отпуск за отглеждане на дете до навършването му на 8 години. „Бащинството“ ще може да се ползва, ако майката не е прехвърлила на бащата полагащия є се отпуск за отглеждане на детето.

Целта на предложените промени е въвеждане в националното законодателство на европейска директива относно „равновесието между професионалния и личния живот на родителите и лицата, полагащи грижи“.

Идеята е бащите или осиновителите да могат за ползват допълнителния отпуск на части, например когато е необходимо да се грижат за детето или за семейни празници. В мотивите е записано, че това ще има положително въздействие върху балансираното участие на родителите при отглеждането и възпитанието на децата в семейна среда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
kanecharles
kanecharles
20 март 2024 9:27
Гост

Это здорово, когда правительство предлагает политику поддержки ухода за детьми. Данная корректировка в Законе о труде поможет создать баланс между трудовой и личной жизнью родителей. Спасибо за обмен этой информацией!

Если вам нужно рассчитать время между двумя конкретными датами, попробуйте использовать time calculator, чтобы легко и быстро определить конкретный период времени.

Lily
Lily
02 февруари 2023 4:22
Гост

Thanks for sharing this information backrooms

kjayw
kjayw
04 януари 2023 8:36
Гост

This is a fantastic article. This is, in my opinion, one of the most well-written pieces ever. Your work is outstanding and inspirational. Thank you once again.
hurdle

Tayna
Tayna
31 октомври 2022 17:52
Гост

Може да ги ползва до 8 години backrooms game