Атанас Бобоков получи пореден съдебен отказ да излезе на свобода. Разследваният за аферата с опасния боклук бизнесмен поиска по-лека мярка за неотклонение, заради здравословни проблеми. За да бъде установено актуалното му състояние, Апелативният спецсъд назначи тройна съдебно – медицинска експертиза. Съдът взе окончателното си решение да продължи задържането под стража на Бобоков след като изслуша вещите лица, според които той може да бъде лекуван и в ареста.

Адвокатът на бизнесмена Георги Тренчев коментира съдебния акт:

„Всички вещи лица, които са правили експертизи досега, дават едно и също заключение относно текущото състояние на господин Бобоков. Единствената разлика е в заключенията, които те правят, според мен абсолютно немотивирано и необосновано. Те сами завиха в зала, че не са запознати с условията за живот в следствения арест, както и не знаят тези условия как биха се отразили и въобще дали биха подобрили състоянието му. Като цяло, вещите лица отразяват едно и също влошено състояние здравословно. Разликите са в техните предположения дали състоянието му е съвместимо или не“.

Освен Атанас Бобоков, за участие в организирана престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци, обвиняеми са брат му Пламен Бобоков, бившият заместник министър на околната среда Красимир Живков и още няколко души.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar