Делото „Барселонагейт“ не е прекратено, то продължава срещу останалите заподозрени. Направен е един ход, с който се дава възможност за ПР на Борисов в навечерието на местните избори. Така съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ съобщението от прокуратурата за съдбата на досъдебното производство по случая.

Според него може да се окаже, че от обвинението са направили мечешка услуга на Бойко Борисов. В същото предаване главният редактор на Bird.bg Атанас Чобанов коментира, че „Борисов продължава да виси на кукичката и ако слуша и папка, ще се прекратят и другите дела срещу него“.

Той допълни, че не е прекратено делото за покупката на бутика в Барселона Боряна Йовчева, както и за нейната издръжка. „Има данни за престъпление и ние ще ги извадим, една част вече са извадени“, закани се Чобанов.

Според него решението от днес показва, че прокуратурата е благосклонна към Борисов, но не е изцяло зависима от него, защото иначе всички дела са щели да отидат в кошчето.

Атанас Атанасов е на мнение, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ трябва да стане по-агресивна в публичната си дейност и по-специално в обясняването на решенията на правителството.

„Българското контраразузнаване е меко казано неефективно в противопоставяне на руските служби. То не работи срещу него и в България е пълно с руски шпионаж“, смята Атанасов. Според него трябва да се следят паричните потоци, които идват от Русия. „Руските инвестиции в България са огромни. Някой ще провери ли какво се купува с тях? Освен имоти се купува и влияние“, подчертава депутатът.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar