Хлътнал в дупка, щетите били сериозни

Водач от Асеновград осъди общината да му плати 1264,93 лв., след като потроши колата си в дупка на Околовръстното. Около 21 часа на 10 април м. г. Димитър Стоянов шофирал по шосето, когато хлътнал в дупка с диаметър 50-60 см и дълбока 10 с в близост до комплекс „Тракийски стан“. Обадил се на телефон 112 и се сдобил с протокол за произшествието. Пробата му за алкохол била отрицателна.

Щетите по колата били сериозни – две спукани гуми, огъната и вдлъбната джанта, повреда в борд компютъра. Човекът ремонтирал автомобила и си поискал парите от общината като собственик на пътя. Плащане не последвало и той завел дело. Асеновградският районен съд се произнася в негова полза, от общината не са обжалвали, защото разходите нарастват с деловодните разноски на всяка инстанция. Така водачът най-сетне ще си получи парите.

„Делата за дупки зачестяват, защото хората са недоволни от състоянието на пътищата. А и не става дума само за щети по колите, такива инциденти причиняват силен стрес, клиентът ми е можел да излезе извън пътя, а е било тъмно“, коментира адвокатът на шофьора Трифон Кумчев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar