Бизнесменът Георги Семерджиев, в чийто дом в Кабрера де Мар бяха задържани Маринела и Ветко Арабаджиеви, е бил арестуван при полицейска операция в Барселона в 10,45 ч във вторник. Това е второто задържане на домакина на хотелиерското семейство в разстояние на дни. В ранните часове на 7 март тримата бяха арестувани в луксозния дом край морето, недалеч от Барселона. Официалната информация бе, че Швейцария е поискала екстрадиция на Семерджиев, който е публично известен като Жоро Шопа. Часове по-късно той бе освободен с обяснението, че швейцарските власти са оттеглили искането си. Източници, които са запознати с бизнес отношенията на Арабаджиеви, заподозряха, че Семерджиев е сключил сделка с испанските власти, за да бъде арестувано хотелиерското семейство.

Той е сочен като един от хората на Евелин Банев-Брендо и столичната мълва дори приписва на него собствеността на бившия Японски хотел. Брендо изчезна през пролетта на 2018 г., преди Върховният касационен съд да го осъди окончателно на 6 г. затвор за пране на пари. Семерджиев е приеман като неговия партньор в столицата.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи във вторник, че в Испания вече е изпратена европейската заповед за арест на Семерджиев. Срещу него няма други разследвания у нас освен за укривателство на Арабаджиеви.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar