Масоните в Сицилия изключиха „събрата-мафиот“ от редовете си

Доктор Алфонсо Тумбарело от намиращото се в югозападната част на Сицилия градче Кампобело ди Мадзара предписал през последните три години на пациента си Андреа Бонафеде 137 рецепти за разни лекарства срещу куп заболявания. Само че въпросният Андреа Бонафеде бил здрав като скала, докато от доста болежки страдал подвизаващият се до неотдавна с неговата „дублирана“ самоличност бивш бос на мафията Матео Месина Денаро.

Нещо повече – освен рецептите, доктор Тумбарело бил разписал и всички направления за лечение на укривалия се 30 години от правосъдието тартор на „Коза ностра“. Включително и това за хоспитализацията му за курс по химиотерапия в болницата на Палермо „Ла Мадалена“, в която на 16 януари бе арестуван търсеният от десетилетия под дърво и камък „кръстник“ не мафията.

Белезниците бяха щракнати и около китките на Алфонсо Тумбарело, който бе разпитан веднага след закопчаването на Месина Денаро. Тогава обаче, на 16 януари, докторът не бе задържан, тъй като се оправда, че въобще си нямал хабер неговият пациент да е престъпникът, издирван под №1 и в Италия, и в Европа.

Но през изминалите двайсетина дни от арестуването на Месина Денаро антимафиотите установили, че медикът не само е знаел много добре кого обгрижва, но той даже бил организирал битуването на тартора на „Коза ностра“ под чужда самоличност в Сицилия и по света. Защото намерените в кабинета му документи и компютър показали, че д-р Тумбарело бил избрал лично за „пациента“ едно от най-срещаните и непривличащи вниманието имена в югозападна Сицилия – Андреа Бонафеде. След което докторът намерил сред пациентите си и човека, който би се съгласил срещу малко пари документната му самоличност да бъде „дублирана“.

Според публикациите в най-четените италиански вестници „Кориере дел сера“ и „Република“ Тумбарело бил активен масон и член на влиятелната ложа – „Гранде Ориенте Д’Италия“. Веднага след като разбра, че „събратът“ е лекувал и укривал най-търсения мафиот в страната, нейното национално ръководство го изключи завинаги от редовете си.

В сряда прокурорите на Палермо Маурицио Де Лучия и Паоло Гуидо обвиниха 70-годишния Тумбарело в участие в престъпно сдружение от мафиотски тип и укриване на търсено от правосъдието лице. Ако вината му бъде доказана в съда, арестуваният доктор според юристи ще получи минимум 15 години решетки. А за „капак“ на операцията им, почти едновременно с доктора, антимафиотите закопчаха още един Андреа Бонафеде, който бил предоставил на „кръстника“ един от апартаментите си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar