Зам.-шефът на столичното 3-о районно управление и началник на група в сектор в СДВР бяха арестувани в сряда заради присвоени пари от жена. Задържани са при операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР и Софийската районна прокуратура.

Двамата взели голяма сума от жена, която подала сигнал, че е жертва на престъпление. Партньор на зам.-началника на 3-о РУ в престъплението бил началникът на група в сектор „Джебчийски кражби“ на СДВР. Първоначалната информация бе, че е задържан шефът на сектора, но тя бе отречена от директора на СДВР Георги Хаджиев.

Последвал сигнал до „Вътрешна сигурност“, която следяла двамата полицаи. Те били задържани рано сутринта, преди да отидат на работа.

Подробности за арестите ще дадат в четвъртък говорителят на главния прокурор Сийка Милева, директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков и прокурорът от Софийската районна прокуратура, който наблюдава досъдебното производство.

Това е втори пореден ден арест за служители на МВР в рамките на 2 дни. Ден преди столичните полицаи да бъдат арестувани, в Перник бе задържан друг служител на реда. Той влязъл въоръжен и маскиран в игрална зала в Перник и отмъкнал около 3000 лева. Преди това заплашил служителка със законно притежавания си пистолет. Смята се, че мъжът се е вдъхновил от филма „Жокера“.

Миналата седмица пък заради подкупи бяха арестувани 4-ма гранични полицаи. Те работели на Калотина. Вместо да изпълняват съвестно служебните си задължения, те препращали преминаващите към митницата. Там хората били изнудвани да дават подкупи, за да минат без проверка.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar