47-годишен баща, обвинен за блудство с двете си малолетни дъщери, бе задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд.

Разследването на престъплението започнало след подаден на 15 ноември сигнал, а ден по-късно Даниел М. бил привлечен под наказателна отговорност. Според прокуратурата има данни, че в продължение на дълго време той е извършвал посегателства над децата си, които са на 11 и 12 г. За тежкото умишлено деяние законът предвижда наказание от 5 до 20 г. затвор.

Даниел е безработен и осъждан, има множество криминални регистрации, включително и за блудство с малко дете преди 14 г. При разследването станало ясно, че е агресивен и е упражнявал домашно насилие над жена си и осемте деца в семейството.
Адвокатът му заяви, че той бил строг баща, който държи децата му да учат и да не вървят по лош път. Той определи авторството на деянието като спорно, защото се базира само на показанията на двете момиченца. Майка им обявила, че не е ставала свидетел на посегателствата и поиска по-лека мярка за Даниел, който страдал от диабет.

Съдебният състав счете, че е реална опасността той да извърши престъпление или да се укрие и затова го прати в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar