38-годишният мъж с инициали И.Д, който на 19 март нападна с камък и заплахи адвокат Стефан Левашки в Пловдив ще бъде обвинен в хулиганство. Това съобщиха от Районната прокуратура. Извършителят на деянието е установен. В хода на разследването днес потърпевшият юрист е разпознал И.Д, като извършител на деянието. Нападателят е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Той не е осъждан.

На 19 март сутринта във Второ РУ–Пловдив е бил подаден сигнал от адвокат Стефан Левашки, че докато разхождал кучето си в междублоково пространство в Пловдив е бил нападнат от непознат човек, без да го е провокирал.

Агресивният мъж отправил множество обиди, както и заплахи, във връзка с това, че юристът разхождал домашния си любимец в района. В един момент непознатият хвърлил камък към Стефан Левашки и го уцелил в гърба. Няма установени наранявания. След подадения сигнал е започнала проверка, като в рамките на 24 часа материалите са докладвани в Районна прокуратура–Пловдив и е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar