Българинът, арестуван в Босилеград за шпионаж, съобщил секретна военна информация на членове на чуждестранна организация от Република България, която може да причини вредни последици за сигурността, отбраната и военните интереси на Сърбия. Това съобщават в отговор до БНТ от висшата прокуратура на град Враня, Сърбия.

  • Българин беше арестуван с тежки обвинения за шпионаж в Босилеград

На 4.12.2023 г., след продължителна работа на сръбските специални служби Агенцията за информация, военно разузнавателната агенция, полицейското управление във Враня и Висшата държавна прокуратура във Враня, бе задържан гражданина на Босилеград Л.Г. (1963). Той бе задържан заради основателно съмнение, че е извършил наказателно действие шпионаж по чл. 315 ал. 1 от НК на Република Сърбия, посочват в отговора си от висшата прокуратура на град Враня.

Заподозреният е обвинен в това, че е съобщил секретна военна информация на членове на чуждестранна организация от Република България. Арестуваният е отведен за разпит на главния прокурор във Върховната прокуратура във Враня.

  • Кой е задържаният за шпионаж българин в Сърбия?

След представяне на защитата, в присъствието на избрания защитник, Върховният съд във Враня, съдията по предварителното производство по предложение на прокуратурата издаде решение за задържането на Л.Г. до 30 дни. В производството по разследването ще бъдат предприети необходимите доказателствени действия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar