26 телефона са открити у Маринела и Ветко Арабаджиеви при задържането им в Испания. Било е като телефонна централа, съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев в четвъртък. Апаратите са намерени в къщата на Георги Семерджиев-Жоро Шопа, където хотелиерите бяха арестувани на 7 март по разследване на Специализираната прокуратура за данъчни престъпления и пране на пари.

Веществените доказателства, събрани от испанските власти при задържането, трябваше да пристигнат у нас в четвъртък вечерта. Освен телефоните имало и документи, както и 50-60 хил. евро, които били джобните пари на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

„Нямам притеснения за резултата от делото им за екстрадиция, има трайна практика в държавите от ЕС“, каза Гешев. Според него те ще бъдат върнати у нас до 2-3 месеца.

Заради разследването срещу Арабаджиеви в четвъртък спецпрокуратурата влезе и в Захарния комбинат в Пловдив, който също е собственост на семейството. „Претърсват се 7 адреса“, уточни Гешев. От офисите са иззети телефони, компютри и „много интересни документи“, свързани с офшорки. Директорът на завода вече е с обвинение и е на свобода с гаранция от 250 хил. лв. Обвинена е и жена от дружество, свързано с Арабаджиеви. Тя също е на свобода срещу 75 хил. лв. гаранция. Двамата не са част от организираната престъпна група, за която ще отговарят Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar