Американец, който преди години спечелил двайсет милиона долара от лотария, стана банков обирджия, пише The Independent. 55-годишният Джеймс Алан Хейес е заподозрян за 11 нападения срещу банки, извършени през миналата година. Начинът му на действие не се променя особено. Всеки път той показва на касиера на гишето бележка, в която пише, че е въоръжен и иска да му се дадат наличните пари.

Така той е обрал около 40 000 долара. Хейес е заловен и е признал за 4 обира, сключвайки сделка със съда. Той няма да режи в затвора, но му се конфискува колата – PT Cruiser, която купил с откраднатите пари. Любопитното в случая е, че преди 20 години той спечелил от лотарията цели 19 млн. долара. Както става ясно тях, обаче, отдавна ги няма, което го тласнало към банковите обири.

Вестник Los Angeles Daily News припомня, че Хейес се развежда, след като спечелва 19-те милиона и съответно половината от тях отнася жена му при развода. На него все пак му останали 6 млн. и би следвало да успее някак да преживява с тази сума и да не се налага да обира банки. Той обаче се пристрастил към хероина и парите вместо да бъдат разумно инвестирани, се стопили много бързо. Когато отишли да го задържат през октомври 2017 г. полицаите с учудване установили, че бившият милионер живее в гараж. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar