ГДБОП е получила указания да направи още разпити на пострадали от обвинения в измама Спас Василев, който се представяше в социалните мрежи като Александър Николов, научи „Сега“. Срокът за разследването срещу него е бил удължен с още два месеца в края на януари и на антимафиотите са дадени подробни указания от прокуратурата.

Стотици хора се оплакаха, че са били измамени от него с оферти за евтини самолетни билети до различни дестинации. Оказа се, че почти никой не го е виждал на живо, но „Фейсбук“ профилът му с фалшиви снимки и самоличност е изключително популярен. Оттам е минавала и основната част от комуникацията. След няколко дни шум в медиите Василев, който е от Кочериново, сам се предаде в ГДБОП, а оттам обявиха, че от месеци работят по случая. Използваните от него снимки се оказаха на французина Александър Мартинез, работещ за компанията „Ер Франс“.

Той научи за случая от българските медии. Първоначално Василев бе обвинен само за една измама от 2012 г. Сега обаче към списъка на пострадалите са добавени още хора и самото обвинение е прецизирано. Предстоят разпитите на още много свидетели. От мобилните оператори ще се изискват справки за кореспонденцията на обвиняемия.

„КАРИЕРА“

Александър/Спас е бил издирван неуспешно години наред от МВР. Срещу него има общо 4 дела за измама. В края на 2017 г. ГДБОП имаше данни за около 60 измамени от него.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar