Италианската актриса Азия Ардженто, водеща фигура в движението #MeToo и една от първите, обвинили продуцента Харви Уайнстийн в изнасилване, е платила значителна сума, за да запуши устата на мъж, която я обвинява в сексуален тормоз, съобщава „Ню Йорк таймс“.

Сумата в размер на 380 000 долара била преведена на Джими Бенет. Той твърдял, че Ардженто извършила над него сексуална агресия в хотелска стая в Калифорния през 2013 г. По онова време Бенет бил на 17 години и 2 месеца, а актрисата – на 37 години. По законите на щата Калифорния трябва да си навършил 18 години, за да се смята, че си дал съгласие за сексуална връзка.

Бенет възнамерявал да съди актрисата за обезщетение от 3,5 милиона долара. Накрая се стигнало до извънсъдебно споразумение и изплащане на 380 000. Засега Азия Ардженто и адвокатите ѝ не са коментирали информацията.

В документите, които притежава „Ню Йорк таймс“, се описва как Бенет пристигнал на 10 май 2013 година в хотел „Риц-Карлтън“ в Марина дел Рей. Той бил заедно със свой роднина. В хотела имал среща с Азия и когато се срещнали, тя помолила роднината да ги остави насаме. Двамата били сами в стаята на Ардженто, която му дала да пие алкохол. След това започнала да го целува и да прави орален секс с него. Накрая имало и сношение между двамата. Азия поискала да си направят снимки. Фотосите на двамата полуголи в леглото, както и един пост в инстаграм, са прикачени към документите със заплахата за съд.

През далечната 2004 година Ардженто и Бенет са играли заедно във филм. По онова време Джими Бенет е бил на 7 годинки и е изпълнявал ролята на неин син.

Азия Ардженто бе последната приятелка на самоубилия се преди месец кулинар, писател и тв звезда Антъни Бурдейн.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar