Четири месеца роднините на убития това лято 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица очакваха днешната новина – че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българското правосъдие. След грешки на полицията, веднага след убийството в края на юли и с помощта на двама братя близнаци, Бизюрев изчезна. По-късно се разбра, че дирите му стигат до Германия. А днес полицията оповести залавянето му в малък град на Дания. Какво следва оттук нататък?

„За съжаление, не може да се каже и да се прогнозира с точност колко време отнема връщането на издирвани и впоследствие задържани лица от чужбина в България. Сами се убедихте днес по време на брифинга на Окръжната прокуратура в Пловдив. Дори окръжният прокурор не можа да даде отговор на този въпрос. Всички се надяваме, предвид тежкия случай и много голямата гласност, която се даде за разследването по това престъпление, връщането да стане максимално бързо“. Това заяви адвокатът на майката на Димитър – Антоанета Николова – в „Интервюто на NOVA“.

По думите ѝ, в момента тече разследване от страна на Окръжна прокуратура и криминалната полиция в Града под тепетата. „Към настоящия момент единствено моята доверителка е дала показания като свидетел. Разследването не е приключило, поради което не следва никой да има информация какво съдържа в момента делото“, каза още тя.

Николова добави, че за да бъдат събрани всички доказателства по случая, е необходимо Рангел Бизюрев да бъде разпитан и да изложи своята версия за това какво се е случило във фаталната нощ на 20-и юли и кой по какъв начин е участвал в това зверство. Ето защо, добави адвокатът, по-щекотливият проблем, освен разпита и бързото връщане на Бизюрев в България, е делото срещу двамата братя близнаци, сочени за помагачи на заподозрения. То е насрочено за петък, 1-ви декември, когато ще се състои разпоредителното заседание по делото. Към момента братята са привлечени като обвиняеми за лично укривателство.

Защитничката на майката на убития Димитър коментира още, че близнаците постоянно менят версиите си и обвиняват единствено Рангел, за да спасят себе си и да получат по-леко обвинение и наказание.

Целия разговор гледайте във видеото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar