Адвокат е първият доброволец-санитар в COVID отделението в Поморие. Той вече втора седмица обслужва болните, които се борят с коронавируса. Вместо в съдебната зала, адвокат Веселин Анестиев ни посреща с пръскачката. Затворил e кантората си и вече втора седмица е тук.

Сигурността е на първо място, затова винаги внимава при обличането на предпазното облекло. Признава, че самият той изпитва страх.

„В един много кратък период от време хората се задушават, губят възможността за вдишване, което наистина е опасно и най-стршното е, когато виждаш в очите им страха. Страхът от гибел – буквално, тогава правим всичко, дори и невъзможното, за да помогнем на тези хора“, разказа юристът.

Старшата сестра в МБАЛ Поморие – Добринка Ангелова разказа, че юристът помага много и на персонала. Съдейства с местенето на тежките кислородни бутилки, оправя легла на изписани пациенти, изхвърля боклука и други дейности.

„Когато за първи път ми казаха, че има доброволец, който иска да влезе в болницата, си помислих най-напред, че това е шега, след това предизвика много бурни емоции, даже и се разплаках“, сподели д-р Женя Караилиева, управител на МБАЛ Поморие.

Отделението било пред затваряне, никой не искал да работи в него, но с Веско нещата се променят. „Имаме хора, които искат да постъпят на работа и то млади хора, което не се е случвало в поморийската болница от няколко години“, допълни д-р Караилиева.

„Прекланям глава пред медицинския персонал на болницата и основно към д-р Караилиева, тази жена е сама от сутрин до вечер, а понякога върши и санитарна работа“, каза Веселин.

За рождения ден на лекаря, Веско организира изненада с торта на паркинга на болницата. Повдига и духа на пациентите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar