Никъде в мотивите съдът не е написал, че Бойко Борисов е лъжец. Никой съд не би обиждал министър-председателя, не би си позволил да засяга честта и достойнството не само на премиера, но на всеки български гражданин. Това каза адвокат Марин Марковски, който представлява Бойко Борисов по делото, което депутатката от БСП Елена Йончева води срещу премиера.

Думите му са по повод изказване на лидерката на БСП Корнелия Нинова от трибуната на парламента, че „единственият официално признат от българския съд лъжец е премиерът и действащият председател на Съвета на ЕС Бойко Методиев Борисов“.

„Получава се една много мъчителна картина. Елена Йончева и Корнелия Нинова, използвайки, че има уважен граждански иск в размер на 5 хил. лв., отправят обидни квалификации към Борисов“, обясни Марковски. Според него било коварно и политически неиздържано, докато Борисов бил на посещение в Русия, където се решавали важни въпроси за икономиката на България, зад гърба му да се сипят „изкази, които засягали честта и достойнството му“.

„Затова бих ги посъветвал като гражданин – нека да се въздържат от изказвания, които по същество са груби и не могат да бъдат толерирани от закона“, каза Марковски.

„Когато в политиката един лидер на БСП, втората политическа сила, с позиции обижда министър-председателя по едно гражданско дело, когато дори няма влязло в сила решение, показва манталитет, който е по-скоро агресия, а не опозиция, която да сочи слабостите и грешките на управляващите в името на доброто управление“, заяви още юристът.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar