Композиторът Александър Радев, който е обвинен за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски, демонстрира поведение за пример в съдебната зала. Днес делото срещу него започна по същество в Окръжния съд, но то тече при закрити врати.
Разпитани са всички свидетели, без един. Очакват се резултатите от назначени експертизи. Защитата ще отправи искания и за допълнителни такива. Със сигурност делото няма да приключи в бързи срокове, но обстановката, при която върви, е съвсем различна.
„Нещата са много по-спокойни, картината по случая малко се разведри. Общо взето се върна нормалността. Александър се взе в ръце. Обясних му, че ако е разстроен и не е в кондиция да се бори, няма как да постигнем успех. А днес беше много добре, в помощ на мен като негов защитник, и на себе си. Има оптимизъм. Съдът слушаше внимателно, можем да очакваме, че ще ни чуят“, каза пред „Марица“ служебният му адвокат Славчо Първанов.
Той посочи, че на Александър никак не му е лесно зад решетките, предвид отношението, подигравките и цялостната обстановка, в която се намира.
Следващото заседание ще бъде в края на юни.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar