11 години след зверство в добричко село

Успял да се крие в Германия от 2012 до 2019 г.

Мъж на 34 години бе наказан от Добричкия окръжен съд с 20 години затвор при първоначален строг режим за умишлено убийство. Биляй М. извършил престъплението преди 11 години в село Божурово.

Късно вечерта на 3 ноември 2012 г. при случайна среща в центъра на селото подсъдимият бил поканен от жертвата на гости, за да пийнат ракия. След като се почерпили, двамата се скарали. Гостът си тръгнал, но минути по-късно се върнал с бухалка и пребил до смърт домакина. Окървавеното му тяло било намерено на следващия ден, а убиецът веднага напуснал страната и заминал за Германия с фалшиви документи.

След като разследването го уличило като извършител на тежкото престъпление, Биляй бил обявен за издирване. Издадена била Европейска заповед за ареста му. Немските власти го заловили и през 2019 г. той бил върнат у нас и задържан под стража.

Магистратите го осъдиха да плати на тримата наследници на жертвата по 100 000 лв. обезщетения за причинени неимуществени щети. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar