Обвиненият в блудство със 7-годишно момиче фотограф от Пловдив остава в ареста, съобщава БНТ.

42-годишният Димитър Дардов е с обвинения за притежание и заснемане на порнографски материали, част от които с непълнолетни момичета.

Въпреки, че не е осъждан и има чисто досие, магистратите прецениха, че той може да извърши друго престъпление и не уважиха искането му за освобождаване под гаранция.

Пред съда Дардов заяви, че порнографските материали са на негови клиенти и че е невинен. Прокуратурата обаче се позова на фотоалбуми, в които се виждало и неговото отражение в огледало по време на снимките.

„Той не е автор на тези клипове, тези клипове са семейни клипове на клиенти и след като прегледа това той ги сваля или заличава, а после може и да се възстановят, има такава технология да ги възстанови и да си ги качи на хард диска, който предава на клиентите“, каза Йордан Давчев – адвокат.

„Нищо не мога да коментирам по повод на разследването, нямам разрешение от наблюдаващия прокурор, без негово разрешение не мога да ви дам никакви сведения по разследването“, каза Светослава Пенчева – прокурор.

Припомняме, че 42-годишният мъж с инициали Д.Д. бе привлечен на 17 октомври 2023 г. като обвиняем.

Според обвинението на неустановена дата през 2021 г. във вила в населено място в община Родопи мъжът е извършил блудствени действия с ненавършилото 14-годишна възраст момиче. Той използвал и положение на надзор, тъй като детето му било оставено от майката да го гледа.

Престъплението е кваливицирано по чл. 149 ал.2 т.4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е привлечен като обвиняем и за това, че на 10 октомври 2023 г. в жилище в Пловдив е държал за лична употреба фото и видеофайлове с порнографски материали с непълнолетни лица, съобщиха от държавното обвинение. Второто престъпление е квалифицирано по чл. 159 ал. 6 от Наказателния кодекс.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar