По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан Василев е окончателно признат за виновен за нападението на негов познат в София, като му е наложено наказание 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Това предават от 24часа.

На 13 август 2022 г. около 1.30 ч. на ул. „Христо Станишев“ подсъдимият е направил опит да убие друг гражданин, Иван Петров, като му нанесъл прободно-порезни рани с нож. Пострадалият е бил откаран в УМБАЛСМ „Пирогов“, където му е оказана своевременна медицинска помощ.

Разследването е проведено от Второ РУ – СДВР, а обвинителният акт е внесен от СГП в Софийски градски съд на 3 април 2024 г.

След проведено съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал изцяло фактите по обвинението, с Присъда № 87 от 18.05.2023 г. той е признат за виновен. Присъдата е потвърдена с Решение № 398/20.11.2023 г. на Софийски апелативен.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно. Предприети са действия от страна на СГП по привеждане в изпълнение на наложеното наказание.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar