Прокуратурата в Пазарджик иска постоянното задържане на 18-годишния Никола Райчев, който е обвинен в умишлено убийство на 21-годишния Ангел. Основната версия по която работят полиция и прокуратура е ревност. За убийството Никола може да получи присъда до 20 години затвор. Семейството и близките на починалия обаче настояват за най-тежката санкция – доживотен затвор.

До 20 години затвор може да получи задържаният за убийството в Пазарджик

Смъртта на младия мъж е причинена от две прободни рани с нож от 18-годишния Никола. Престъплението е извършено в присъствието на момиче, с което Ангел отскоро се виждал. Веднага след смъртоносното нападение, извършителят е избягал.

„Двете момчета бегло са се познавали. Не са били от един приятелски кръг и от една компания. Има между тях спречкване, което е прераснало в този инцидент, довело до фаталния край“, каза Георги Кацаров – наблюдаващ прокурор.

Никола е прекъснал образованието си, няма регистрации за други престъпления. Преди две години, обаче, негова приятелка е сигнализирала, че е била отвлечена.

Скандал за момиче е вероятната причина за убийството в Пазарджик

„След разследване, поради липса на доказателства делото е било прекратено, като в кориците на делото са се намирали и данни за лека телесна повреда“, посочи Албена Кузманова – окръжен прокурор.

Тогава делото е прекратено поради липса на доказателсва. Днес семейството и близките на Ангел искат Никола да получи най-суровото наказание.

„Защо родители създават деца, които не могат да възпитат и да ги направят хора? Много се надявам да бъде наказан жестоко. Има стотици свидетели какво е станало. Той е убиец. Той го е убил. Какво има да защитаваме“, каза Недялко Здравков“ – баща на убития Ангел.

Бденията в памет на Ангел и с искане справедливост ще продължат докато съдът не постанови справедлива присъда за убиеца.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar