Софийски градски съд даде 9 години и 4 месеца затвор за трафикант на мигранти, който предизвика катастрофа с полицейски бус. При сблъсъка служител на МВР пострада тежко и по-късно почина.

Както „Труд news“ писа катастрофата стана през ноември 2022 г. на входа на София при отбивката към Околовръстния път при с. Казичане. Гонката с трафиканта на мигранти Найден Луканов започнала още на магистрала „Тракия“ при Траянови врата. Тогава полицаи погнал микробус „Рено“, пълен с 12 бежанци от Сирия и Йемен, който не спрял за проверка. Полицаи от СДВР били вдигнати по тревога да се включат в акцията. Трима от тях спрели със служебния си микробус на подхода към отбивката за Околовръстното. Микробусът беглец обаче се забил с бясна скорост в полицейския. Полицаят Кирил Петков (51 г.) останал в буса на МВР и бил тежко ранен. От травмите си той почина по-късно в болница. Тест показал, че задържаният шофьор на мигранти Найден Луканов бил употребил наркотици.

Делото се провело по съкратената процедура, тъй като обвиняемият признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт. Подсъдимият трябва да плати и 15 000 лева глоба.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar