Рекордна санкция от поне 350 000 лева ще плати Тони Златков, шеф на една от най-големите автокъщи у нас, след като столични полицаи го заловиха да кара с 1,41 промила алкохол в кръвта мегамодерно „Ламборгини Урус“.

Полицаите патрулирали в нощта срещу четвъртък в кв. „Младост“. Видели, че черният джип, оценен на над 350 000 лева, ако е без екстри, криволичи по платното.

При проверката Златков силно лъхал на алкохол. Тествали го с дрегер, който отчел положителна проба от 1,48 промила.

Издали му талон за кръвна проба и го завели в УМБАЛ „Св. Анна“. Тя отчела 1,41 промила. Колата е иззета, но тъй като е собственост на автокъщата на Златков, той ще плати рекордна глоба – над 350 хил. лв., колкото е стойността на джипа. За точната сума ще бъде назначена експертиза, която ще каже каква е цената на джипа. Ще се проверяват всичките му екстри, както и дали има износване на някои от елементите.

Проверка на „24 часа“ показа, че автокъщата предлага точно този джип за 540 хиляди лева без ДДС. Това значи, че ако оценката на Златков е правилна, той ще олекне с 648 хил. лв. Това ще е рекордна сума, която надминава платените до момента от всички шофьори сумарно санкции. Разследванията за пияни с над 1,2 промила или дрогирани са 5946 от 1 август м.г., когато бе въведен законът, до сега. С влезли в сила присъди са 1216. 655 са платили парични санкции. По неофициална информация сумата е под 650 хил. лв., тъй като става дума основно за доста стари коли. Най-скъпият иззет автомобил е тузарско „Ауди А8“ от косовар. Той обаче е бил собственик и оценка на колата ще се прави след делото, когато НАП ще я обяви за публична продан.

Тони Златков е баща на отвлечения през 2017 г. Адриан Златков. Момчето бе спряно близо до дома си в софийското с. Герман. Похитителите инсценирали полицейска проверка, били с мнима патрулка.

Адриан прекара 11 дни в плен, преди баща му да плати откуп. Година след престъплението Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова бяха обвинени като помагачи на неизвестните извършители, отвлекли младия мъж, тогава на 25 г.

Те бяха подведени под отговорност, че са осигурили шкодата, с която Адриан бил отвлечен. Имаше записи от камери, които показват как оставят автомобила за пребоядисване и слагане на фолио.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar