Благополучно приключи случаят, при който бившият полицай от Пловдив Венцислав Караджов се беше барикадирал и заплашваше, че ще посегне на живота си заради предстоящо изпълнение на доживотна присъда. Темата в „На фокус с Лора Крумова“ коментира бившият директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров.

По думите му е похвално, че адвокатът на Венцислав Караджов – Зоя Тошкова, е участвала в преговорите с него, наравно с психолозите от МВР. Действията на психолозите не са импровизация, а плод на дългогодишен труд и обучение, разкри проф. Гайдаров. „Изискват се специални умения, дори личностни качества. Не може всеки да извършва тази дейност. Трябва да си достатъчно спокоен, концентриран, убеден в собствените си възможности и в правотата си“, обясни той.

Бившият директор на Института по психология към МВР подчерта, че дори най-добре подбраните служители на МВР преминават в годините през различни професионални и лични изпитания, които неминуема влияят на психическото им състояние. Нормативна уредба обаче урежда правилата за работа, които всеки трябва да покрие.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar