Пловдивчанката Дани Каназирева изгря като кандидат-прокурор. Амбициите й личат от списъците на допуснатите и недопуснатите кандидати в конкурса за първоначално назначаване на 10 свободни длъжности в окръжните прокуратури. Тя е сред допуснатите, а документи е подала през лятото.

Личната й трактовка обаче, изказана пред вестник „Марица“ е, че не е кандидат – само подала документи и тепърва щяла да решава да участва ли в конкурса.

Любопитно е, че на старта на настоящата предизборна кампания Каназирева обяви, че партията й „Съюз за Пловдив“ няма да участва на местните избори. А също и, че тя няма да се кандидатира за кмет, понеже очаквала ГЕРБ да я издигне, а не се случило (тя е бивш депутат и областен управител от ГЕРБ, по-рано – върл опонент на ГЕРБ). Каназирева каза още, че никога не й е било цел да бъде част от „токсична среда на порочни решения и договорки“ в общинския съвет. За всеки, който не вярва пряко на думите й, отказът бе изненадващ, тъй като „Съюз за Пловдив“ е фактор в местния политически живот; през 2019 г. спечели пет мандата в съвета – и сега можеха да са поне толкова, тоест Каназирева все така да държи позиции в местната власт. Но се оказа, че отдръпването от политиката е било с точно определена цел. Към момента няма официално съобщение Каназирева да е напуснала партията си – което трябва да се случи, ако встъпи като прокурор.

На сайта на „Съюз за Пловдив“ пише, че лидерката на формацията е завършила „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Специализирала е в Кеймбридж.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar