[email protected]

Районна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и задържа за 72 часа 21-годишния шофьор без книжка, управлявал автомобил след употреба на наркотици и помлял 3 коли под Царевец.

Районната прокуратура ръководи досъдебно производство, образувано на 28.05.2024 г., за това, че около 02:30 ч. на 28.05.2024 г., във Велико Търново, ул. „Климент Охридски“ до № 30, е настъпило пътно – транспортно произшествие между лек автомобил „Порше Кайен“, управляван от неправоспособния водач Д. С., на 21 години, който последователно се блъснал в контейнер за смет, както и в три паркирани леки автомобила, при което по непредпазливост били причинени значителни имуществени вреди, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на разследването в условията на неотложност са извършени разпити на свидетели и оглед на местопроизшествие. Иззети са веществени доказателства, включително и лек автомобил „Порше Кайен“, който не е собственост на водача Д.С..

След анализ на събраните до момента доказателства, Д.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че противозаконно пречил на двама младши автоконтрольори – служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Велико Търново, да изпълнят задълженията си, като не изпълнил многократно разпореждания да спре за проверка, подадени със светлинен и звуков сигнал. Той ще отговаря и за това, че управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – с техническо средство „Dreger Drug Test 5000“.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново, обвиняемият Д.С. е задържан за срок до 72 часа и спрямо него предстои внасяне на искане в РС-В. Търново за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под наблюдението на РП – Велико Търново. Предстои назначаването на експертизи, разпити на свидетели и други следствени действия. В зависимост от техния резултат, ще бъде преценено дали са извършени и други престъпления от лицето, за които то да бъде обвинено, уточняват от прокуратурата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
thteh thth
thteh thth
03 юли 2024 12:07
Гост

Words fail me when I try to convey how much I appreciate the time and information you have given me. You are a great inspiration, and I am grateful for it.
slope game

clara jane
clara jane
19 юни 2024 6:30
Гост

A significant amount of effort was invested. I found the material you provided to be quite captivating. I found the reading of this book to be quite captivating. capybara clicker game

anna
anna
15 юни 2024 5:52
Гост

Бажаю тобі удачі, зіграй у 2048 cupcakes зі мною, щоб зняти тиск

Amora Pottera
Amora Pottera
03 юни 2024 9:51
Гост

Трябва да му вземе книжката за 3 месеца да го съдят slope