Районната прокуратура в Пловдив арестува и повдигна обвинения на кмета на карловското село Войнягово. Тодор Танковски откраднал и продал камината на пенсионерския клуб, а парите проиграл на комар. Танковски е осъждан два пъти за престъпления от общ характер, изтърпял е и наказание „пробация“.

Тодор Танковски е кмет трети пореден мандат. Във Войнягово не е тайна, че е хазартно зависим.

„Знам, че играе… Много пъти съм го питал. Давал съм му и пари назаем, връщал ми ги е. Обеща, че се е поправил преди изборите“.

Никой обаче не очаквал, че ще продаде дори камината от пенсионерския клуб, която откраднал в понеделник.

„Камината беше тук“.

БНТ: И сега няма камина?

„Н-я-я-ма камина, няма и да има, щото я е проиграл“.

Кметът поискал ключа от пенсионерския клуб, за да ходи там да танцува.

„Той казва на мен: „Аз отивам да танцувам“, понеже е хореограф и водеше танцов състав“

Вместо да играе хоро обаче, Танковски демонтирал камината.

„Камината няма никаква стойност. Тя толкова години стоя там, ръждяса. С водна риза е. Никакво оборудване няма към нея. За колко лева я е продал, за 80 лева е… даже много пари е взел“, коментира Добри Добрев, жител на Войнягово.

Срещу кмета на Войнягово има сигнали, че заради хазартната му зависимост е взимал строителни материали и земеделски консумативи на вересия, които след това продавал. Търговците обаче започнали да търсят парите си от община Карлово.

Снимка: Архив БНТ/2018 г.

„Пазарува безразборно по всички строителни магазини на територията на община Карлово и също в град Сопот. Събрахме всички фактури, оформихме сигнала и сме го изпратили в прокуратурата. Кметът назначи комисия, която направи проверка на място в кметството и установи голяма липса от нещата, които са закупени от строителните магазини“, обясни Данка Люртова – зам.-кмет на община Карлово.

Не е изключено Танковски да се раздели с поста си, тъй като откраднатата камина е поредно му провинение. Преди 6 години той беше арестуван на паркинг в Карлово заради поискан подкуп от 150 лева.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar