[email protected]

Обвинените в заливането с киселина на пловдивската гадателка Тони двама врачани отказаха да се признаят за виновни и разпитите на свидетелите по делото започват утре.

Според прокуратурата на 14 март т. г. 51-годишният Веселин Вълчанов качи в колата си 10 години по-младия си съгражданин Йордан Цветанов и потеглили към Пловдив. Спрели до блока в район „Тракия“, в който трудно подвижната Антоанета Тодорова гледала на кафе и карти, като държала жилището си отключено. Вълчанов останал навън да следи, а Цветанов влязъл в апартамента. Жената го питала с какво може да му помогне, а той отвърнал с: „Аз ще ти помогна“ и лиснал срещу нея сярна киселина. След това бързо излязъл и двамата с Вълчанов потеглили към Враца. Гадателката е със следи от изгаряния по лицето и цялото тяло и на старта на делото внесе иск за 100 000 лв. срещу подсъдимите.

Те бяха заловени за броени дни. Извършителят още е в ареста, а шофьорът е на свобода срещу 3000 лв.

Преди нападението само Веселин Вълчанов е бил клиент на гадателката. Според обвинението той ѝ казал, че ще я потроши, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar