Запис, чиято автентичност не е доказана и на който се чува гласа на заместник-кмета на града при няколко градоначалник Георги Титюков, разкрива възможна схема за купуване на гласове в Пловдив, съобщи „Капитал“. Изпратен до медиите той е с дължина 18 сек. „Само ние сме купили 7 хил. гласа. Славчо 4 хил. да направи…и Колев, и Кисьов по 3 да направят, ще искаме двама зам.-кмета. Така че не се притеснявай. Само кажи на човека, че ни трябват още 500 хил. за циганите, да можем днес да ги раздадем и това е“, гласи записът.

Ако той е истински би потвърдил стари подозрения за договорки между обединението „Съединение за Пловдив“ и победителя ГЕРБ, отбелязва „Капитал“. Посочва се също, че записът се появява само ден след като лицето на коалицията „Съединени за Пловдив“ Славчо Атанасов заедно с Титюков обявиха подкрепа за кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров на балотажа.

Веднага след появата на записа Титюков свика пресконференция и обяви, че е подал сигнал до прокуратурата за измама, клевета и опит да се повлияе на балотажа в Пловдив. Вечният заместник-кмет, както е определян Георги Титюков, посочи, че това не е неговият глас и става дума за компилация направена от изкуствен интелект, или пък запис от имитатор.

До момента се появиха няколко информации за компилирани недействителни изказвания, включително на премиера Николай Денков, който „призоваваше“ за участие в схема, гарантираща бързи печалби и телевизионни водещи, рекламиращи лекарства.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar