Смъртта на 34-годишната Евгения Владимирова е настъпила бързо, макар че теоретично е била душена най-малко 5-6 минути, тя се е съпротивлявала, съзнавала е какво ѝ се случва, после е изпаднала в безсъзнание. Това посочват в съдебномедицинската експертиза тримата лекари, направили оглед на тялото на жената на 12 ноември 2021 г. Съдебните медици представиха заключенията си в сряда в Софийския градски съд на поредното заседание по делото за убийството на Евгения.

Подсъдим е съпругът ѝ Орлин Владимиров и баща му Пламен. Според обвинението той помогнал на сина си да укрие трупа в куфар, който после бил изхвърлен край Перник. Бащата е направил самопризнания по време на оперативна беседа с разследващ полицай след задържането. Той е на свобода срещу 5000 лева от доста време заради влошено здраве.

Младата майка изчезна на 13 октомври 2021 г. Орлин я обявява за издирване. Месец по-късно е открит куфарът, а в него и тялото на жената.

Евгения умира от механична асфикция (задушаване). Според съдебните медици тя е душена по два начина. Първо била притискана шията ѝ от двете страни. После със стреч фолио, което било омотано около главата ѝ четири пъти. Според експертите минималното време за настъпване на механична асфикция било 5-6 минути, максималното 30 секунди. Според вещите лица

удушването

протичало

най-драматично

Колко време обаче точно е траело мъчението преди загубата на съзнание, те не можели да кажат. Имало много кръвонасядания по меките тъкани на лицето. Според тях най-вероятно тя е била права, когато е започнало убийството. Обвинението твърди, че младата жена е умъртвена в семейния им дом с Орлин в столичния кв. „Лагера“. Час преди това двамата обядвали.

Повече от два часа продължи изслушването на съдебните медици, защото много въпроси им зададе адвокатът на Орлин – Камен Михалков. Според него заключенията не били верни, защото не били установили травми по шията, посиняване на лицето и червени петна.

Медиците му обясниха, че макар и тези признаци да се появяват при задушаване, не били задължителни.

Подробностите как е настъпила смъртта изслушаха родителите на Евгения – Капка и Андрей Чорбанови, и брат ѝ Николай. Те не пропускат заседание.

Преди експертите беше разпитана и учителката на сина на Евгения и Орлин. Тя си писала с майката в деня на нейното изчезване. Всъщност точно покрай този чат

Евгения разбира,

че Орлин следи

телефона ѝ

След изчезването Орлин също писал на учителката. Наредил ѝ да не предава след часовете детето на никого освен на него и баща му, дори и на полицията. Тя го попитала да не се страхува, че момчето може да бъде отвлечено. След изчезването на Евгения детето отсътвало от училище 3-4 дни. После баща му го завел и обяснил, че има проблем в семейството. Той бил в добро настророение. Казал, че се надява нещата да потръгнат. Следващото заседание е на 19 септември.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Sazsade
Sazsade
12 август 2023 11:17
Гост

This article is really amazing i hope we will see again this type of article in future. SearsFeedback