Адвокатът на жената, която обвинява Даниел Алвес в сексуално посегателство, поиска 12 години затвор за играча. Искането беше изпратено до испанския съд днес. Дванадесет години е максималната присъда за изнасилване в страната.

Сега защитата на Даниел Алвеш има пет работни дни, за да представи окончателен документ на изслушването в Барселона. С цялата документация в ръка съдът ще определи дата за процеса, който трябва да се състои през първите месеци на 2024 г. Искането на прокуратурата се изпраща на съда заедно с препоръчаното от нея наказание – девет години затвор.

Даниел Алвес плати на съда 800 000 бразилски долара (150 000 евро), така че в случай на осъждане максималната присъда да бъде намалена наполовина. Прокуратурата обаче не е съгласна с плащането на смекчаващата глоба, но това е правна процедура на испанското правосъдие и не може да се пренебрегне.

Друг опит на защитата на Даниел Алвеш, водена от Инес Гуардиола и Мирайда Пуенте, беше да се постигне споразумение, но бе неуспешно. Обвинението не прие никакво споразумение за разрешаване на случая преди съдебен процес.

Имаше четири искания за освобождаване от защитата, всички от които бяха отхвърлени от испанските съдилища.

Даниел Алвеш бе временно задържан в затвора Brians 2 от януари 2023 г., обвинен в сексуално посегателство срещу жена на 23 години в нощен клуб в Барселона.

Адвокатът на жената Естер Гарсия Лопес каза, че жалбоподателката е изключила възможността да получи обезщетение: „Искам затвор, не пари“, казала тя. Той има достъп до психологическия анализ на състоянието на жената, която обвинява Даниел Алвеш. В документа се посочва, че тя има „силно посттравматично разстройство“, съобщи Folhapress.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar