Германия иска да направи по-лесно и по-бързо депортирането на мигранти, особено тези с криминално минало, като съкрати периодите за уведомяване и улесни процеса на издирване от властите, според изявление на вътрешното министерство в сряда, цитирано от Ройтерс

Министърът на вътрешните работи Нанси Фейзер представи проектозакон, който според нея ще подобри възможността за депортиране на мигранти без право на престой в голям брой случаи и ще направи правно възможно експулсирането на престъпници по-бързо от преди.

„Всеки, който няма право да остане в Германия, трябва да напусне страната ни“, каза Фейзер в изявлението.

Политиците в Германия, някога известни с политиката си на отворени врати през 2015 г., започнаха да търсят начини за ограничаване на незаконната миграция като начин да спечелят гласоподаватели преди изборите догодина и тъй като броят на мигрантите се увеличи с 78% съгласно подадените молби за убежище през първите седем месеца на тази година.

Според законопроекта хората в затвора вече няма да бъдат уведомявани за тяхното депортиране, а времето за задържане на хора, очакващи депортиране, ще бъде удължено на 28 дни от 10, докато депортирането на хора, които са осъдени на поне една година затвор, ще бъде много по-лесно.

Ще стане възможно и претърсване на домове за устройства с данни и документи, особено за изясняване на нечия самоличност, както и влизане в допълнителни пространства в общи квартири, според законопроекта.

Проектозаконът за миграцията, който вече беше широко обсъден с местните власти и германските провинции, трябва скоро да бъде приет от кабинета, според изявлението.

Миналия месец Германия въведе проверки по границите със своите съседи от ЕС, заявявайки, че те са необходими за справяне с трафика на хора на фона на нерегламентираните пристигащи, които отново се увеличават.

Други централни и източни страни от ЕС също са въвели граничен контрол в рамките на Шенгенската зона за свободно придвижване.

Миграцията фигурира като ключов въпрос на изборите в европейските държави, както и като спорен въпрос, тъй като блокът изработва нов пакт за миграцията, който ще преразгледа правилата си за работа с незаконни пристигащи.

Полша и Унгария блокираха важно изявление на ЕС относно миграцията на среща на върха в Испания миналата седмица, където от 27-те страни-членки на ЕС 22 се споразумяха как да се справят с незаконната имиграция в моменти на изключително голям брой пристигащи.

Съгласно споразумението държави като Италия, които приемат много пристигащи от Средиземно море, биха могли да ускорят процедурите за убежище и да поискат бърза помощ от други страни от ЕС, включително финансова помощ и преразпределение на бежанци.

Италия и Испания изразиха загриженост относно увеличаването на незаконната имиграция на техните острови тази година, докато в гръцките води през юни стана най-смъртоносното корабокрушение в Европа от години.

Докато Полша и Унгария не могат да блокират новия пакт за миграцията и тяхното противопоставяне беше до голяма степен символично, острата им критика повдига въпроси за това колко ефективно съюзът може да приложи сделката.

ЕС затегна външните си граници и законите за предоставяне на убежище, откакто повече от милион души – предимно бягащи от войната в Сирия – пристигнаха през Средиземно море през 2015 г.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
arrests.org
arrests.org
12 октомври 2023 15:19
Гост

I don’t understand whether it’s a good decision or not.
https://linktr.ee/kyarrests_org

arrest.org kentucky
arrest.org kentucky
12 октомври 2023 15:18
Гост

It might be a difficult decision for some people.
https://500px.com/p/arrestsorgky?view=photos

pan
pan
12 октомври 2023 15:15
Гост

Good decision.

ky arrests
ky arrests
12 октомври 2023 15:16
Гост