С мирен протест и искане за доживотен затвор в Пазарджик днес започна делото срещу 19-годишния Никола Райчев. Той е обвинен, затова че на 29 септември 2023 г. умишлено е умъртвил 21-годишния Ангел Здравков,
като му е нанесъл 2 прободни рани с нож.

Близо 9 месеца след жестокото убийство на 21-годишния Ангел Здравков делото влезе в съда. Почерненото семейство, близки и приятели на убитото момче отново се събраха на протест и настояват за справедливо наказание.

„Няма такава присъда за загуба на дете. Това е най-тежкото нещо на един родител да се случи. Аз никога не съм си представяла, че може да ми се случи такова нещо, но учи случи се. Трябва да се подкрепяме, тябва родителите да говорят с децата си, всичко трябва да се промени, ама не знам дали ще се случи“, каза Михаела Здравкова – майка на убития Ангел.

„В България не е предвидено смъртно наказание, затова искаме доживотен затвор без право на замяна, ако е възможно, в противен случай – доживотен затвор“, каза Борислав Павлов.

„В случая трябва да променим законите, защото убиецът си е убиец. Особено, когато е направено по хладнокръвен начин. Това е замислено и всеки трябва да си понесе последствията“, коментира Стефани Тасева.

Ножът, с който е убит Ангел, все още не е открит.

„Направено е всичко възможно да се открие ножът, с който е извършено убийството, но въпреки неуморната работа на полицейските органи, не го намерихме“, обясни Георги Кацаров – прокурор.

„Съжалявам“ бяха единствените думи, които Райчев каза в съдебната зала. На разпоредителното заседание бе и майка му – Гергана Михайлова, която първоначално бе негов защитник, а в последствие беше заличена като такава, тъй като е била разпитвана и като свидетел. Съдът не уважи искането на адвоката му за изменение на мярката в по-лека – домашен арест.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar