След жестокото убийство в София, при което бяха открити останки на мъж в шахта, пред БНТ говориха адвокатът и майката на обвиняемия Веско Вълчинов.

“Моят подзащитник не е искал да убие Крис. Той само го е удрял с желязна тръба, но не е искал да го убие“, каза неговият адвокат Албена Асенова.

Майката на обвиняемия говорила с него последно в събота, като той ѝ казал, че се разкайва. Спорът преди убийството е възникнал заради пари, според жената – около 70 000 лева. Жертвата и Вълчинов е трябвало да пътуват до Англия. Влагали парите си в криптовалута.

„Искаше преди това пари за криптовалута или по-точно искаше да купи апартамент. Вкарал ги е като криптовалута, а след това ми поиска 18 хиляди лева. Има запис, в който го изнудват и му искат тези пари, а в противен случаи са щели да го пребият. Кой го е изнудвал не зная, къде отидоха парите също не зная. Аз ги изтеглих от банки“, обясни майката.

След убийството Вълчинов звъннал първо на приятеля си Константин Суботинов. Той е обвинен, че е помагал на заподозрения за престъплението да прикрие следите. Обвиняемият разказал на майка си, че идеята за разчленяването на трупа е била на Суботинов.

„След това се е обадил на Коко да дойде, за да му помогне да се обадят на полиция или на бърза помощ. Да се обадят на двете, за да видят какво ще правят. Коко е казал не, ще правим друго. Той не му е помагал. През цялото време е седял в другата стая“, каза още майката.

Обвиняемият и жертвата влагали парите си заедно в криптовалута. Майката на Вълчинов разказа, че той често искал пари от нея, тъй като заплашвали живота му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar