Вътрешният министър Калин Стоянов е поискал оставката на директора на областната дирекция на МВР

Седемгодишно дете на полицай уби баща си в Пловдив като го простреля със служебното му оръжие. Инцидентът е станал в понеделник около 17 часа на работното място на служителя на МВР. Той е бил инструктор по стрелба в Специализираните полицейски сили в областния град. Застреляният е 49-годишният Николай Филипов, съобщи БНТ.

Инцидентът се е случил в помещението за почивка и съхранение на лични вещи. За момента не е ясно как детето е стигнало до служебното оръжие на баща си и защо се е намирало в сградата на специализираните полицейски сили, където днес следобед е имало и учебни занятия.

Заради инцидента вътрешният министър Калин Стоянов е поискал оставката на директора на областната дирекция на МВР.

Образувано е следствено дело и дисциплинарно производство.

По-късно изявления за инцидента дадоха окръжният прокурор Ваня Христева и областният директор на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

„Инцидентът се е случил точно след приключване на учебни занятия на служителите от „Спeциализирани полицейски сили“ към 16.40 часа. Те се насочили към помещението за почивка, където бил и синът на загиналия.

„По-голямата част от тях са чули произведен от огнестрелно оръжие изстрел. Излизайки от преддверието, където има шкафчета за вещи, забелязват детето на колегата да държи пистолет, влизат в контакт с него, спокойно изземват пистолета, обезвреждат и информират ръководството“, заяви директорът на областната дирекция на МВР Пловдив старши комисар Георги Чергов.

„Уверихме се, че се извършват всички необходими действия по разследването, извършен е оглед на местопроизшествие. Предстои изготвянето и на експертизи. Предприето е всичко, което е неотложно към настоящия момент“, каза окръжният прокурор Ваня Христева. Тя допълни, че разследването ще продължи доста време.

Детето е разказало за случилото се в присъствието на майка си и на психолог.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar