Аз просто се защитих, каза Красимира

Пловдивският апелативен съд измени присъдата на пловдивчанката Красимира Лалева, която уби приятеля си с гира. Така жената ще лежи 20 години в затвора вместо доживотен затвор, наложен є от пловдивския окръжен съд. Решението на съда идва след повече от 10 месеца умуване, след като делото се гледа през септември м. г.

Както „Труд news“ писа, кръвопролитието се разигра на 21 октомври 2021 г. в кв. „Кючук Париж“. При скандал между Красимира и по-младия? приятел Божан, жената хванала гира и разбила главата му. После завлякла тялото в банята и опитала да го запали. Осъзнала какво е сторила, тя отишла в църквата „Света Марина“, където се изповядала на отец Виктор. После той се обадил в полицията. След задържането Красимира направила самопризнания.

Още през септември м. г. прокурор Светлозар Лазаров заяви, че първоинстанционният съд е завишил обществената опасност на деянието и е пренебрегнал смекчаващите вината обстоятелства. Защитата на Лалева също поиска да? бъде намалена присъдата и заяви, че тя е била провокирана от Божан, който бил под въздействието на алкохол и наркотици.
„Той упражняваше насилие върху мен. Аз просто се защитих“, каза тогава Красимира.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar