Арестуваният и обвинен за подкуп заедно с кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова – Петко Дюлегоров, иска да излезе от ареста. Това се разбира от програмата на специализирания наказателен съд, който ще разглежда днес молба от обвиняемия за промяна на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

В края на април Иванчева и сочените от прокуратурата за нейни помагачи останаха окончателно в ареста. Тогава съдебният състав с председател Даниела Росинова и членове Веселина Вълева и Магдалена Лазарова прие, че има обосновано предположение тримата да са извършили престъплението, за което са обвинени. И тъй като има опасност да извършат друго, магистратите прецениха, че тримата трябва да останат в ареста.

Тогава защитата на Иванчева се опита да прехвърли изцяло вината на Дюлгеров. „Този човек е с болно око, искал е да спаси зрението си. Взел е там едни 7 000 лв.“, разсъждава пред съда Марковски – посочвайки и с една нула по-малко от сумата, за която е обвинението. По думите му нямало доказателства, че двете кметици са искали пари, а дали Дюлгеров е вземал щяла да обяснява защитата му.

Сега бившият кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров обаче иска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение като най-вероятно искането ще се аргументира с влошено здраве на обвиняемия.

Двете жени бяха зрелищно задържани на 17 април. Тогава бе арестът и на Дюлгеров.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar