67-годишен мъж от малкото градче Суворово край Варна ще се изправи пред съда по обвинение, че е убил жена си по мъчителен начин.

Случаят е от 16 януари тази година, когато в сводките на полицията попада информация за пътен инцидент – жена е прегазена по невнимание при маневра на заден ход.

В хода на разследването обаче става ясно, че автомобилът на мъжа с инициали К. Р. не е минал по невнимание през тялото на жената, с която живеел на семейни начала, както и че не я е прегазил само веднъж. Съсед от близка къща се притичва, когато чува виковете на жената.

Около 15,30 часа той намира К. Р. в автомобила, а след секунди забелязал, че жената е под колата между предните и задните гуми.

Мъжът незабавно направил знак до водача да спре и да не мърда, тъй като е блъснал човек, и хукнал за помощ към близкия магазин.

Междувременно К. Р. запалил колата и минал през тялото на жената и със задните гуми. С нова маневра минал още веднъж през тялото, след което веднага изгасил двигателя на колата и останал на място.

Пристигналият екип на Бърза помощ констатирал смъртта на жената.

Ако бъде признат за виновен, го чака затвор от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Предстои Варненският окръжен съд да насрочи заседание по делото.

К. Р. няма психически отклонения, но е с отрязан крак заради прекарано заболяване. Заради тежкото си здравословно състояние не е бил арестуван и по време на досъдебното производство е бил в дома си, където е и в момента.

Той е с чисто съдебно минало, не е имал вземане-даване с полицията и не е ясно какво е довело до тази жестока агресия.

Уведомен е, че досъдебната фаза на делото е приключила и предстои внасянето му в съда и ще бъде информиран за първото заседание на съда, за да се яви лично.

Малко преди инцидента двамата пътували до Девня, където живеела дъщерята на жертвата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar