Прекратен е наказателният процес срещу Алек Болдуин за непредумишлено убийство на снимачната площадка на филма „Ръжда“, но това не се отнася за гражданските дела срещу него, предаде Асошиейтед прес.

За прекратяване на делото адвокатите на Болдуин се позоваха на процесуална грешка, тъй като полицията и прокуратурата не са им предоставили достъп до доказателства по делото. Съдия Мери Марлоу Съмър осъди поведението на прокуратурата като „граничещо с недобросъвестност“ и сне обвиненията в непредумишлено убийство срещу актьора и продуцент. Не може и да бъде заведено дело отново.

Болдуин изпълнява главна роля и е съпродуцент на филма „Ръжда“. Той насочи пистолет към операторката Халина Хъчинс по време на репетиция на снимачната площадка край Санта Фе през октомври 2021 г. Пистолетът гръмна и я уби, като рани и режисьора Джоел Соуза, предаде БТА.

Болдуин и другите продуценти все още са изправени пред граждански искове от страна на родителите и сестрата на Хъчинс.

„По стандартите на гражданското право е обичайно някой като г-н Болдуин да бъде подведен под отговорност за случилото се, но това е сравнително необичайно в наказателен контекст“, обясни Марк Седландър пред Асошиейтед прес.

Все още не е ясно дали филмът „Ръжда“ ще бъде пуснат по кината. Продуцентите твърдят, че завършването на филма е имало за цел да почете артистичната визия на Хъчинс и да набере пари за малкия ѝ син.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar