Съдийската колегия обяви класирането в обявения през 2022 г. конкурс за повишаване в гражданските отделения на апелативните съдилища (класирането виж тук).

На 10-те свободни позиции в Софийския апелативен съд са класирани Жаклин Комитова, Светлин Михайлов, Таня Орешарова, Ралица Димитрова, Анелия Маркова, Владимир Вълков, Петя Алексиева и Зорница Гладилова от Софийския градски съд (СГС), както и Бисера Максимова от Окръжен съд-Търговище и Величка Борилова от Окръжен съд – Благоевград.

Съдията от СГС Валентин Бойкинов е класиран на единственото свободно място в апелативния съд в Пловдив.

В Бургаския апелативен съд едната вакантна позиция заема шефката на окръжния съд в града Росица Темелкова, а другите две – колегите ѝ от съда Калина Пенева и Кремена Лазарова.

Деспина Георгиева и Юлия Бажлекова от ОС-Варна са класирани за Апелативен съд – Варна.

Осемте места за апелативни съдии във Велико Търново са за Мая Пеева – Кожухарова от окръжния съд в града, Анета Илинска от ОС-Благоевград, Борис Илиев от ОС-Пловдив, Радостин Петров и Мая Христова от ОС-Варна, Атанас Маджев и Валерия Братоева от СГС и от Женя Иванова от РС- Стара Загора.

119
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Съдия от Шоплука
Съдия от Шоплука
15 юли 2024 22:23
Гост

На пореден конкурс съм класиран в миманса . Честно да ви кажа , вече спрях да се ядосвам . Всяко следващо класиране е става все по-абсурдно и по-абсурдно …Според мен са прави тези , които пишат за този конкурс като „компенсация“ за предишните . Очевидно се играят някакви игри , за да се оттеглят жалби и да не падне предно класиране пред ВАС . Знаем кой владее ВКС и кой владее ВАС , явно се търси спогодба – да се пуснат малко както от „вашите“ , така и от „нашите“. Резултатът е , че едни бивши отличници се оказват двойкаджии… Покажи целия коментар »

Кой може да бъде кум
Кой може да бъде кум
15 юли 2024 20:56
Гост

Здравейте, искам да попитам-може ли баща и дъщеря да бъдат кумове(свидетели) при сватба-и от гл.т. на гражданския, и от гл.т. на църковния брак? Ако може-къде го пише, ако не може-къде го пише?

Emak
Emak
15 юли 2024 16:10
Гост

Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:- https://use.my/woodman

Михаил
Михаил
15 юли 2024 9:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Съдията Дред
Съдията Дред
15 юли 2024 11:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
впечатлен
впечатлен
14 юли 2024 21:12
Гост

Мисля, че трябва да се повишат изискуемите години съдийски стаж. За апелативната инстанция да е поне 12 години. Това предполага не само професионален, но и така необходимият житейски опит. Трябва да се оценяват единствено съдебните актове, които са по материята на отделението, за което се кандидатства. Специализацията е не просто важен, а много значим аспект на професионалните качества. Разбирам, че в конкурс за ТО участват наказателни съдии. С цялото уважение към тях, но с каква експертност членовете на съответната комисия оценяват актовете им. И как сравняват несравними неща. И последно: след класирането на комисията защо няма никаква възможност за становище… Покажи целия коментар »

Друг анонимен
Друг анонимен
14 юли 2024 19:11
Гост

Много се надценявата, а и много ме надценяване. Членовете на комисията едва ли пишат по форуми. те си пишат делата, както и нормалните съдии. Останалите пишат злобни коментари – анонимно.

ей, големи писатели се извъдихте, бе!
ей, големи писатели се извъдихте, бе!
15 юли 2024 10:23
Гост

следващия път ще сте в комисията на конкурса „Деса-поетеса“…

до "другия анонимен"
до "другия анонимен"
14 юли 2024 18:48
Гост

От елементарните опити да оправдаете конкурсната схема и отвратителната си сервилност става ясно, че сте един от злополучните
членове на конкурсната комисия. Както можете да се убедите съсловието ви презира.

Друг анонимен
Друг анонимен
14 юли 2024 18:29
Гост

И като се хвърлят анонимни обвинения и кал по всички – напишете си имената и се подпишете. И посочете доказателства за корпция – като под съдебен акт. За да можете да застанете зад думите с името си, а не само с отровно жило.

Анонимен
Анонимен
14 юли 2024 19:07
Гост

Е, то скоро ще си проличи-ще видим дали некласираните за ТО, но компенсирани и класирани за ГО, ще обжалват конкурса за ТО, каквито са били заявките им, или са успели да им запушат ушите.

Анонимен
Анонимен
14 юли 2024 19:09
Гост

Устите, не ушите, грешка

Друг анонимен
Друг анонимен
14 юли 2024 18:26
Гост

Това кой е отличен и кой не е субективно, ако се гради само на нашите собствени възприятия. 240 участници предлагат различан гледна точка. Това е единствения конкурс от както е започнала сагата конкурси, в която толкова много хора са получили не само цифра, но и морална оценка за работата си, като много от тях не са от „най-умните и красивите“ – СГС, СРС. Всеки незаинтересован вижда, че класирането е решено от обективен фактор – прослуженото време в съда, а не от това кой в кое отделение е, дали е от СГС или не, дали е командирован или не. Хайде да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 юли 2024 18:52
Гост

Всичко е точно – две години, за да направим класиране по обективен фактор – стажът, браво!

Непреклонен
Непреклонен
14 юли 2024 19:53
Гост

Прослуженото време е това, което си престоял, дори си вкиснал, на този стол. Съвсем друго е времето, в което сме чели, мислили, писали, работили сме в извънработно време, заради което сме лишили семействата и децата от себе си. Това последното време не се измерва с прослуженото. Усилията ни, моралът ни, любовта към правото и професията не се измерват със стажа. Стажът е само число. Комисията трябваше да измери съдържанието, с което сме запълнили длъжността си. Колеги, като съсловие ни липсва морал и доблест. Съжалявам да го кажа.

до непреклонния
до непреклонния
14 юли 2024 21:58
Гост

И как точно да го измери това комисията за 200 и кусур световно неизвестни кандидата? Обективен критерий ще има при писмен изпит с отговори, които да дават точки. Накрая просто се тегли чертата и се смятат. Всичко друго е ала бала с Пееф и Прокопи…

Непреклонен друг
Непреклонен друг
14 юли 2024 23:18
Гост

За всеки случай- не по стажа. В случая само са си измили ръцете. Достатъчно критерии има по наредбата. Ако оценката ставаше само по стаж( както е в случая), наредбата щеше да го каже

очевидно е, че не "ставаше само по стаж" в случая
очевидно е, че не "ставаше само по стаж" в случая
15 юли 2024 1:19
Гост

Хора с по-голям стаж, които обаче не са били сред преварително избраните, са бутнати назад, с леко по-ниски оценки. Т. е. и това със стажа е пунта мара, за да се замажат очите на участниците. Пак казвам – учудвам се, че има толкова хора, назначени за магистрати – наивници или откровени глупаци, които не разбират, че в този т. нар. „конкурс“, няма нищо „конкурсно“, а всичко е предварително определено и решено – на едни маси с покривки от едни хора с бели якички. Без значение от съдебни актове, стаж, знания, морал и т. н. качества. Та за всички наивници –… Покажи целия коментар »

Друг анонимен
Друг анонимен
14 юли 2024 17:34
Гост

Защо е този хейт? Комисията е написала 62 шестици, при това – на съдии от цялата страна, не само от СГС. Това означава, че е харесала работата на отлично оценените и не е могла да прецени кои са по-отлични. Оставила на обективния фактор – стажът, да разреши класирането. От какво пак има недоволни? Че не са написани 102 шестици ли?

Чефка
Чефка
14 юли 2024 17:38
Гост

Като започнем от това, че са писали 6 ца на Мая Недкова, дето грам учебник не е отворила в кариерата си, и завършим с ниските оценки на отлични колеги…. Какво хубаво виждате???

Ами тогава
Ами тогава
14 юли 2024 22:02
Гост

трябваше на всички да напише шестици. Лично аз виждам много хора, които са с по-ниски оценки и според мен са по-добри от други, които са с шестици, тъй като доста по-добре от комисията ги познавам, както и работата им. Понеже знам много добре как се случват нещата при този вид активни мероприятия, не си губих времето и нервите изобщо да участвам…

Може ли тройкаджия да е със шестица
Може ли тройкаджия да е със шестица
15 юли 2024 13:51
Гост

Не ми обяснявай за шестиците. Напомням,че на външен конкурс за първоначално инсталиране на прокурори, лице с три тройки от държавните изпити, и само тройки, и за екзотика -и четворки от семестриалните изпити изкарва кръгла шестица на външния конкурс и вече е прокурор. 5 години с тройки, но сега седнал и си научил, и честно изкарал шестица.

Анонимен
Анонимен
14 юли 2024 16:05
Гост

Така, какво друго прави впечатление в класирането, освен казаното вече за очевадния сговор да бъдат класирани некласираните за ТО, а това са изцяло неадекватните, да не кажа скандални, оценки на някои от участниците – 6:00 за съдия от СРС, която не успя да се класира за конкурсите за СГС поради очевидната си недостатъчно добра работа, но сега е подходяща за САС поради всеизвестната и близост с двама от членовете на комисията; 5,97 за съдия от СРС, която в момента е командирована в НО на СГС и която през цялата си кариера е правораздавала като граждански съдия дали има и 2… Покажи целия коментар »

Мила
Мила
14 юли 2024 16:16
Гост

Панацеята е една. Така, както Михайлов и Борисова подадоха възражение до ВСС в конкурса за ТО, така сега да се подаде такова. Основанието е повече от сериозно- корупционна кадрова практика, чиито пипала се простират до най- високо място.

Анонимен
Анонимен
14 юли 2024 16:35
Гост

5,97 за наказателния съдия от СРС, командирована в НО на СГС, очевидно добра, но в наказателното право, и 5:95 за дългогодишен граждански съдия от СГС и в момента командирована в САС, и спечелила предходния, но отменен конкурс за ГО на САС; 5,92 за граждански съдия от СГС и в момента командирована във ГО на ВКС, и др. примери за неясно как поставени ниски оценки. Очевидно комисията не е чела актове и дела, а просто е поставила едни оценки, за да изпълни някаква поръчка.

абе като се хванете за тези актове,
абе като се хванете за тези актове,
14 юли 2024 22:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Мариана
Мариана
14 юли 2024 13:40
Гост

Ок, с всичко дето пишете съм съгласна и питам какво правите ? Нищо не можете да направите – плюете си тука и по кабинетите в СГС ама ви цакат както си искат. Значи ви харесва и тогава защо плюете като не правите нищо ?

ти остави,
ти остави,
15 юли 2024 2:23
Гост

че си плюят тук и по кабинетите, ама и на следващите избори за членове на ВСС от съдийската квота ще гласуват за откровени съдебни номенклатурчици – дългогодишни шефове на съдилища, по 200 човека от кабинета на председателя на ВАС… Както всичко в държавата, 80 %, че и повече, некачествен материал в системата!

Участвик
Участвик
15 юли 2024 18:26
Гост

Аз няма да направя нищо. Участието в конкурс е нещо твърде лично. За мен е важно как хората оценяват работата ми. Поне моите актове се харесват и независимо от оценката за последните 3 години имам отменен само един акт. Това ми е по-важно. Да бъдеш съдия означава да работиш за хората, а не за конкурсите. Очевидно, членовете на комисията, макар и съдии във ВКС, се ръководят не от обективни критерии. Единствено ме боли за обидата, която е нанесена на наистина добри съдии.

неучастВик
неучастВик
15 юли 2024 21:08
Гост

Обида от тъпаци не е обида, а във ВКС са тъпаци и парашутисти, каквито са в АС и повечето в ОС /новите назначения от последните 10-15 години/. Тук може да ги нареждате колкото си искате. 🙂

Анонимен
Анонимен
14 юли 2024 12:58
Гост

Прави впечатление, че някои кандидати, които са в челните позиции за Гражданска колегия на ВКС, са доста назад в конкурс за по-долната инстанция. Странна работа, нали уж същата материя, ама за апелативен не стават, затова пък дай да ги намерим във ВКС.

не баш
не баш
15 юли 2024 2:26
Гост

Направено е така, за да не се дублират местата и да не стане погрешка при разместванията да се класира някой случаен, че комисията е зле с математиката и не й се смята.

Съдия СРС
Съдия СРС
14 юли 2024 2:30
Гост

Цялото класиране до края е извратено. Как може една от най-добрите граждански съдийки в СРС да е запратена на позорното 211-то място!

Извратеняци във ВКС -
Извратеняци във ВКС -
15 юли 2024 2:30
Гост

извратена комисия – извратено класиране… Те извратиха правото с тълкувателните си решения. Направо го изнасилиха и сега всички берем плодовете на техните извращения.

Съдия СРС
Съдия СРС
16 юли 2024 4:47
Гост

и това й е много

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 23:43
Гост

До този резултат се стига ,защото Наредбата за конкурсите го позволява. Може форматът да не е събеседване, а проверка на актове, но да са заличени данните за състава. Ако няма промяна в тази посока към анонимност, ще има от същото, че и по-лошо.

така са го измислили
така са го измислили
14 юли 2024 22:13
Гост

Ами нали четяли целите дела от комисията. Дай да ги задраскаме навсякъде имената… Глупости на търкала, както и т. нар. събеседване, което е за едни брадва, а за други сватба. Ала бала… Няма оправия, бягайте далеч от тази смрад!!!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 22:28
Гост

Със сигурност Таня Орешарова и Максимова от ОС – Търговище ще предпочетат да отидат във ВКС, където също са класирани.
Маджев и Братоева са класирани в ТК на САС и няма да отидат в Търново, така че ще има размествания.

Съдия СГС
Съдия СГС
14 юли 2024 2:27
Гост

Не се осланяйте много-много на решението на Орешарова. Тя може и да не е разбрала, че ВКС е повече от САС. Ако не се сети да свика няколко консилиума по коридорите, за да й решат казуса – тоя път кариерен, току виж отишла в САС, защото класирането е по-ново и дерогира старото.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 21:58
Гост

Значи Д.Д. ще запази командированите си послушковци, но трябва да ги премести в гражданска колегия, или ще намери начин да завърти нещата, че то май далаверата е я търговско?

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 19:00
Гост

Това класиране е изготвено по критерий приятелства и познанствата на членовете на КК , съдиите , които са били младши съдии по времето , когато членовете на КК са били съдии в СГС също са получили отлична оценка ; Чакъров е бил помощник във ВКС , а и си е нагаждач . Чолева е изключение , дали заради забавите си или по други причини не е ясно . За командированите в ТО на САС също е така. Със сигурност обаче не качеството на актовете е критерият за оценка , съмнявам се дали комисията ги е чела даже . Сигурен съм… Покажи целия коментар »

И какво точно ще й стане ясно
И какво точно ще й стане ясно
13 юли 2024 19:15
Гост

на комисията, даже и да прочете актовете, след като не е чела цялото дело? И може ли да се направят изводи върху само 3-4 акта, различни по предмет и сложност за всички участници? Не съм участвал в конкурса, но спокойно бих могъл да им връча няколко перфектни неприсъствени решения. Да видим как ще ги оценят. Няма слабо в тях… А и как може да се сравняват различните стилове на писане на съдебни актове – някои пишат кратко и само по-същество, други пишат твърде описателно и подробно, понякога и без да е необходимо. Даже и да се провежда наистина така конкурсът,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 19:26
Гост

На тези конкурси се представят целите дела, а не само крайните актове по тях.

оки
оки
13 юли 2024 20:10
Гост

И да се представят делата, това няма значение – на мен ще ми хареса един съдебен акт, на теб – друг… Всичко е въпрос на субективна преценка. Няма пречки и да им изпратя няколко дела с неприсъствени решения, перфектно написани, като за шестица. Но пак казвам- тук нямат значение нито съдебните актове, нито знанията, нито опита, нито някакви други качества, а само това каква поръчка е спусната за назначенията и съобразно нея се подрежда класирането.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 20:57
Гост

Очевидно, че всичките решения по всичките дела на 62 от представилите ги участници са „перфектно написани“.

очевидно
очевидно
14 юли 2024 0:02
Гост

такава една преценка винаги е субективна – според някой, може всички решения на 23 от представилите ги да са перфектни, според друг – на 133, и т. н. Няма такова нещо като образец за перфектно решение. Неприсъствените решения горе долу всички ги пишат еднакво и няма какво да сбъркаш, така че може да се каже, че си си свършил перфектно работата по такова дело. Иначе всяко решение си е за себе си, различно – според предмета на делото и конкретния спор между страните. Все пак това са съдии с по 10-15-20 години стаж и се предполага, че повечето от тях… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 18:01
Гост

И какво излиза, най-успешно класиран съдия и в ГО, и в ТО, Владимир Вълков.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 19:02
Гост

Той е изключително слаб съдия , който благодарение на приятелства и връзки успява в кариерата , за сметка на другите си колеги .

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 19:04
Гост

Позор си , Влади , оттегли се , Бали си радетел за честност , откритост и справедливост !!!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 19:31
Гост

Забелязвам в тази система, че „моралистите“ изискват от другите морал, а когато се касае за тях, вече „се взимат други мерки“, както пееше Тодор Колев.

Обобщение
Обобщение
13 юли 2024 16:34
Гост

От съвкупната информация излиза, че част от ръководството на ВКС, членове на ВСС и членове на конкурсни комисии са манипулирали 2 конкурса. А Прокуратурата и КПК блажено дремят.
стниците ници

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 16:52
Гост

Така се оказва-манипулира се конкурса за ТО с явната цел да не бъде класиран нито един от командированите в ТО на САС и така и става, но пък се оказва, че конкурсната комисия не е ок и конкурсът може да бъде отменен, поради което се манипулира и конкурсът за ГО, за да се потуши недоволството на същите тези съдии, в резултат на което повече от половината от класираните в конкурса за ГО са командированите в ТО на САС.

12345
12345
13 юли 2024 17:34
Гост

С други думи Тк на ВКС си поставя капиите в То на САС, а Гк на ВКС жертва гражданските съдии, за да угоди на няколко човека и прикрие незаконния избор в предходния конкурс. Отвратително, аз си мислех, ча така се действа само в престъпния свят.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 20:06
Гост

DA!!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 22:24
Гост

Чак пък да жертва гражданските съдии. То понеже в ГК на САС са командировани „най-кадърните“ като Нина Стойчева и Георги Иванов и други подобни „звезди“.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 22:36
Гост

Жертвани са, защото извън тези двамата има доста други, които заслужават да бъдат класирани, а не тези, които са командировани в ТО на САС.

Редови адвокат
Редови адвокат
13 юли 2024 15:43
Гост

Малее,каква лакомия при тези магистрати.За едната голяма заплата ти си остави семейството,дома си,приятелите си и се дигни да отиваш в другия край на България! Е това не го разбирам!И според конкурса Велико Търново е град със съд,имаш значението на Съда в Страсбург или на федералния съд Вашингтон.Щом от цяла България там се бутат да стават апелативни съдии така излиза.

три са факторите
три са факторите
13 юли 2024 19:24
Гост

1. По-голяма заплата.
2. По-малко работа, съответно – повече свободно време и време за семейството, и
3. По-малко идиоти в горна инстанция, които да ти прецакват работата.
Разбира се, ако не са те уредили да попаднеш в списъка на комисията, служиш само за пълнеж и легитимация на нагласацията, а горната инстанция се попълва с поредните поръчкови некадърници.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 15:21
Гост

Колеги, няма смисъл да се обиждаме един-друг, факт е, че класирането е скандално и поръчково, дори се говори, че това не е било първоначалното класиране, а комисията е преправяла класирането с цел класиране на недоволните от конкурса за ТО. Не случайно и в заседанието във вторник на съдийската колегия на ВСС точката за назначаване от конкурса за ТО бе оттеглена.

911
911
13 юли 2024 15:39
Гост

Точно така! Целта е да се замаже поредното безобразие на групата по интереси в ТК на ВКС.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 15:58
Гост

Точно, заради безобразията на конкурса за ТО сега създаваме ново безобразие – на конкурса за ГО, за да оправим първото безобразие, и така обезобразяваме и двата конкурса. Браво!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 17:59
Гост

Понеже командированите в ТО на САС блестят с качества. Стига глупости, просто не стават с малки изключения. Само отворете да им видите актовете. Поне като не знаят, да преписват мотивите на първата инстанция.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 18:11
Гост

И това е така, ама тук въпросът е защо ги класират за ГО, очевидно, за да спрат недоволството им и обжалването на конкурса за ТО, че току виж може са го отменят

Георги
Георги
13 юли 2024 14:54
Гост

Вие гражданските съдии – пак сте добре,може да успеят и не командировани ! При нас административните – без командироване (което предполага послушание) не може да помиришеш ВАС. И Пеевски си имаше квоти и изобщо нищо не може да стане без задкулисие. Ако не слушаш ти прекратяват командироването…

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 10:42
Гост

Под ръководството на Галина Захарова ВКС достигна историческото си дъно. Предстои прокопаването му.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 10:32
Гост

Златка Чолева е класирана за ВКС, а за Апелативен съдия не става….нищо разбирам…как е възможно това….моя позната чака решение по трудово дело от 4 години…..Според мен тя е за уволнение…..в какъв ВКС ще ходи, там сигурно по 10 години ще ги пише решенията…Браво на тази комисия, че не я класира!

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 10:52
Гост

Бъркаш нещо – Чолева не е класирана за ВКС. При 13 места е № 17, като няма да я огрее по 193-6, тъй като не се очаква да има толкоз освободени места – сигурното е само 1, което ще се освободи м. 03.2025 г. поради пенсиониране. Никой друг няма да се маха, а за новоразкрити щатове не се прилага 193-6.

Адвокат
Адвокат
13 юли 2024 13:02
Гост

Моите уважения към съдийките стари моми, но при всички тях работата много куца, има настъпило едно професионално безвремие, едно загубване на ритъм и цел, което съществено се отразява на делата. Така е и в СГС, така е и в АСС, така и във ВКС. При Анелия Щерева е пълен батак, разбрах от колегите й. Имам подсъдим задържан, много трудно върви делото, имам чувството, че се мъчи съдията.

Друг анонимен
Друг анонимен
13 юли 2024 23:08
Гост

Но пък ще влезе под черта в ТО. Разбираемо е, половината комисия за ТО са й приятелки.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 9:28
Гост

Разликата във възнагражденията между инстанциите е около 500 лв.. Едва ли това е стимула. Но ако се намери механизъм плащането да е според натоварването и според ранга’ това може в някаква степен да промени подхода при повишенията. Освен това 8 години стаж е малка разлика’ минимум 15 год. За АС и 25 г. стаж за ВС. Хората имат нужда от развитие’ но така ще се преодолее свръхамбицията характернна и естествена за младостта и ще върне опита и мъдростта на върховната инстанция. Естествено ли е 25-30 години да си само върховен съдия? Само малки ‘ дребни размисли на неизбираем съдия със… Покажи целия коментар »

Alice
Alice
13 юли 2024 10:09
Гост

Разликата между окръжен и апелативен е около 1200 лв., не е 500 лв., затова има желаещи, освен това работата е в пъти по-малко. За всичко друго сте обсолютно прав.

ако така си пишеш делата,
ако така си пишеш делата,
13 юли 2024 12:15
Гост

както и плампаш по форумите, ясно ми е какъв си съдия… говори си ги тия глупости за разликите в заплатите и натовареността на някой друг, а аз ще напиша тук цифрите: основна заплата на съдия в РС – 4 216 лв. +40% за 20г. стаж – 5 902.40 лв. /без удръжките/, основна заплата на съдия в АС – 6 464 лв. + 40% за 20г. за стаж – 9 049.60 лв. /без удръжките/. Ранга не го слагам, защото е еднакъв /за съдия във ВКС/. Та разликата е над 3 000 лв., а в РС работата е в пъти повече и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 12:29
Гост

„съдия в РС с над 20 години стаж е много по-добър професионалист от съдия в АС“ – само това трябваше да се прочете, за да се изясни какво представлява този, който го е написал. Без опит (никога не е работил в истински въззив – с малко практика, ако е бил младши съдии и то при двама старши съдии), но с голямо самочувствие (разбира се обективно неподплатено – по вече споменатите причини). Въпрос към комисията – как се оцениха с пълни шестици районни съдии? Тук става въпрос за опит и житейска мъдрост.

анонимнико,
анонимнико,
13 юли 2024 13:25
Гост

Знаеш ли колко дела се изглеждат в РС за 20+ години, че и от най-ралични видове, каквито в АС през плет не са виждали и отдавна са забраивли, че са гледали такива, когато са били за 5 години в РС… А за разликата между подготовката на делото в първа инстанция – с всичките му указания, уточнения на искове, размяна на книжа, доклади, събиране на доказателства в по няколко заседания и т. н., и разглеждането да делото от въззивния съд, съвсем няма какво да говорим… Въззивът вкарва делото в едно заседание и го приключва, а като гледам и как го решава… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 13:35
Гост

Няма как да се отговори на човек (при това не-анонимен, но изпълнен с жлъч), който без да е разгледал нито едно въззивно дело в апелативен съд, бил по-добър от съдия във ВКС. Просто няма смисъл… Останете си със здраве – нужно е!

До разгледалия "многото" дела
До разгледалия "многото" дела
13 юли 2024 14:49
Гост

в апелативен съд…Има хора, с които съм започнал заедно, има и такива, които са влезли в системата след мен, а са отдавна в АС, че и във ВКС… Та знам за какво иде реч. Убеден съм, че комплексите ти и зависимостите ти като „повишен“ връзкар – пуцаджия никога няма да изчезнат. А аз поне спя с чиста съвест. Остани си със здраве и наблегни на нещата по същество, вместо да философстваш дървено, че на лакърдии по съдебните актове на горните инстанции съм се нагледал.. 🙂

опс, да
опс, да
13 юли 2024 14:59
Гост

и да не забравяме, че въззивът е втора първа инстанция, с малката разлика, че първата първа инстанция вече е свършила цялата работа и е решила спора, имайки преки впечатления в процеса на събирането на доказателствата, а втората първа инстанция, все едно е паднала от луната, се изс***ра мощно на метеното… и когато това е ОС, обикновено актовете му са необжалваеми. Бутиковите от АС, предполагам, не са по-различни.

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 17:02
Гост

Така и предполагах – неграмотността винаги е агресивна. Въззивът по действащия процесуален закон бил „втора по ред първа инстанция“?!Този човек с грозни думи хули своите колеги, а и иска да бъде не само въззивен, но и върховен съдия. С високи претенции!!! Затова най-добранамерено му обясних, че първо трябва да се премине през окръжен съд… Дали и сега ще ме разбере?! Надали – ще очаквам нови изблици от “ не-аномимник“!

до бутиковия въззивен анонимник
до бутиковия въззивен анонимник
13 юли 2024 18:06
Гост

Ами така се обръщам към теб, щото си се писал „Анонимен“, че да разбереш, че се отнася точно за теб… Та какво точно невярно има в твърдението ми, че въззивът е „втора първа инстанция“, при положение, че може да събира доказателства и се произнася по същество?!?! Явно си по-неграмотен и масата неграмотни въззивни съдии, щом дори не си го чувал този израз, употребяван често както в правната теория, така и в съдебната практика. Абсолютен пуцаджия, връзкар и парашутист, попаднал с лазене и лизане в горна инстанция и само поради тази причина, мислещ се за нещо повече от много по-знаещи и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 18:16
Гост

Прочетете какво сте написал! Арогантна е неграмотността – тук не е университет, за да Ви ограмотявам. Ако подобно незнание за действащия ГПК проявите на конкурс, с основание ще Ви пишат ниска оценка – останал сте с разбиранията за въззива от отменения ГПК. Но това е нормално – защото тогава сте бил младши съдия и ще чел ТР, което е приложимо за отменения ВКС. Прочетете обаче какво сте написал и ако смятате, че да обиждаш колега, отговаря на правилата за етично поведение на българския магистрат, това означава, че сте магистрат. Ако обаче сметнете, че нарушавате тези правила, не може да бъдете… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 18:18
Гост

* сте чел ТР, което е приложимо за отменения ГПК

до Анонимен
до Анонимен
13 юли 2024 18:54
Гост

Честно казано, когато е трябвало съм чел, чел, чел… Но тогава имаше и какво да се чете – кратко, ясно и точно казано.. Сега вече го карам на интуиция, рутина, опит или както искаш там го наречи. Глупости и лакърдии, писани от въззивни и касационни некадърници-парашутисти, каквито се нароиха безброй в последните 10-20 години, не ми се четат. В Университета /СУ, а не в някой ПУЦ, като теб/ съм научил предостатъчно, та и на малкия ми пръст не можеш да се намажеш, може да си сигурен… Нямам нужда от допълнително ограмотяване. И пак казвам, че ненужно задълбахме в тема, която… Покажи целия коментар »

и последно до бутиковия анонимник
и последно до бутиковия анонимник
13 юли 2024 15:06
Гост

А както знаем, не знам ти дали знаеш де, във ВКС са специализирани по материи /говоря за гражданска и търговска колегия/, а в РС се гледат много и всякакви дела – семейни, трудови, търговски, застрахователни, делби, вещни различни видове, облигации, административни по ЗСПЗЗ и т. н. Та смятай, дали след като съм изгледал, хиляди подобни дела, изчел съм купища книги и практики, дали няма да те сгъна теб или който и да е върховен съдия като сърмичка в областта на гражданското право… Въпросът е риторичен, аматьор-пуцаджийски… И не знам защо толкова се отклонихме от основния проблем, който е за разликите… Покажи целия коментар »

и да допълня,
и да допълня,
13 юли 2024 13:32
Гост

анонимнико, с това самочувствие и назидателен тон на въззив към неуката и необразована първа инстанция, 100 % си завършил в някой ПУЦ… Та ако искаш, може и дипломите си да премерим, че да се видиш що за стока си… Пореден парашутист!!!

Знаещ
Знаещ
12 юли 2024 23:09
Гост

Светлин и Величка са писали възражение до СК на ВСС за конкурса за ТО, шепнат си непрекъснато по коридорите, та затова са ги класирали в ГО, да оставят конкурса за ТО намира.

поредната простотия
поредната простотия
12 юли 2024 22:55
Гост

Решението е лесно – свива се рязко ножицата между заплатите в различните инстанции и се изравнява натовареността. Тогава едва ли ще има толкова проблеми и недоволства сред участниците в конкурсите. Да му мислят обаче гражданите, че горните инстанции вече се напълниха с некадърници, които често заради едното си его се изс***т върху труда на първата и им погазват тотално правата.

Ad nauseum
Ad nauseum
12 юли 2024 21:52
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Хаджи
Хаджи
12 юли 2024 21:34
Гост

Докога ще ни занимавате с кариерното развитие на магистрати.
Повервайте, тяхното затворено общество не интересува огромната част от обществото.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 21:05
Гост

Това класиране е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СРАМ И ПОЗОР в съдебната система през последните години. Освен опитът за замазване на конкурса за търговските отделения и класирането на търговски съдии в гражданските отделения, правят впечатления и другитемеко казано скандални оценки, поставени на участниците – на съдии от СРС, които всички знаят, че за нищо не стават и въззивната инстанция се чуди как да им оправи бакиите, са с пълни шестици или не пълни, но доста високи оценки, за сметка на доста добри съдии от двете граждански отделения на СГС, някои от които се чудят как да им оправят кашите по делата, и които… Покажи целия коментар »

XXL
XXL
13 юли 2024 0:59
Гост

Е кои са тези от СРС – интересно ?

Анонимен
Анонимен
13 юли 2024 9:40
Гост

Вижте класирането и ще си отговорите

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 20:05
Гост

Саше, въобще не се появявай на Лозенец тази година, че лошо ти се пише. Отмаряй корпулентно тяло някъде другаде

Безумие
Безумие
12 юли 2024 19:49
Гост

Как може да си член на КАК и в същото време да печелиш конкурс за повишаване?

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 19:56
Гост

И кой тоз член на КАК

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 18:42
Гост

Комисията е чела нещо, опитвала се е да прави някакво класиране, но накрая на печелившите места и над чертата и под чертата пак са само хора с много дебели връзки.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 17:48
Гост

Поръчката е изпълнена-за да замажат гафа с конкурсната комисия за конкурса за търговските отделения и да потушат недоволството на некласираните дългогодишни търговски съдии от СГС, и да предотвратят евентуалното обжалване на търговския конкурс, сега тези търговски съдии от СГС ги класират в конкурса за гражданските отделения. Значи за търговската материя, която я работят от дълги години, не стават, но са първенци в гражданската материя. Браво, това е най-честният и обективен конкурс в последните години!

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 17:52
Гост

И 9братното го има:)

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 17:40
Гост

Когато желаеш да не поемеш отговорност, каквато изискване се следва от ВКС, и да не искаш да предизвикаш недоволство у останалите колеги, пишеш неизброими шестици – така избираш голяма част от неизбираемите (по стаж). Но с подобно поведение комисията да не си помисли – ни за миг, че не се злепостави. Със сигурност! Избраха тези, които пожелаха – със стаж, покрай тях неминуемо има и читави колеги. Сега поне дълбокомислените глупости на един „светъл“ съдия няма да четем по жълтите вестници – срещу други комисии и отделни съдии; този път, изненада, ще е доволен. Всъщност, той никога няма да бъде… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 17:29
Гост

Подхода им е по интелигентен от конкурса за т.о. Има интрига и леко размесване при бъдещите назначения.

Прокопий Кесарийски
Прокопий Кесарийски
12 юли 2024 17:08
Гост

Не знам защо сте изненадани – Сашето и Ерик изпълниха каквото бе поръчано. Те са изпълнителни момчета, а това особен много се цени във ВКС.

Пълна деградация
Пълна деградация
12 юли 2024 16:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Изненадан
Изненадан
12 юли 2024 21:39
Гост

Ама как така, съдия, пък корумпиран?! Корумпираните не са ли за затвора?

Карадочева
Карадочева
12 юли 2024 16:38
Гост

Георгиева и Бажлекова са изключителни професионалисти, Апелативен съд – Варна има късмет и привилегия да работят там

Лили
Лили
12 юли 2024 17:52
Гост

За Бажлекова съм съгласен , ама Деспина- ще им скъса шортите на първата инстанция във ВОС.

Моллов
Моллов
12 юли 2024 16:34
Гост

Честито на колегите в Софийския апелативен съд

Алексиева
Алексиева
12 юли 2024 16:33
Гост

Какви са тези конкурси по 2 години и нагоре, то човек забравя за какво се е явявал

Александров
Александров
12 юли 2024 16:32
Гост

Поздравления!

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 16:29
Гост

Чудесно

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 16:09
Гост

Влизат и поне 9 човека под чертата.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 15:58
Гост

Всичките от комисията са за уволнение. Отвякъде прекалиха с тези 62 пълни шестици. Като ги мързи толкова да си стоят вкъщи, а на тяхно място да назначат нормални хора за съдии.

панчо
панчо
12 юли 2024 16:07
Гост

ВКС вече е пълен с правни дегенерати, които освен за схеми и рушвети за друго не мислят.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 16:40
Гост

Като навсякъде в България… да бяха само ВКС, щеше да е чудесно

Чул
Чул
12 юли 2024 21:55
Гост

Тези в СРС, ГО почти без изключение са тотал щета!
Плюят ги, те се държат, като че дъжд ги вали! До това водят високите заплати! И куцо и сакато търси връзки, плаща и е готово на всичко да се набута в системата. На времето по-скромничките съдии бяха и добри професионалисти и възпитани хора.

XXL
XXL
13 юли 2024 1:04
Гост

Можете ли по име да кажете, кои са щетите в СРС?

Солидарен
Солидарен
12 юли 2024 21:47
Гост

Абе и аз съм чувал, че има такива! Много се говори, че са слаби по право и силни в схемите. Що не им направят един конкурс с външни оценители, избрани с жребий
и наблюдаван по телевизията на живо? Ще стане весело, предполагам. Допускам, че някои ще се окажат на посредствено ниво, незадоволително за начало на кариера.

Елена
Елена
12 юли 2024 16:39
Гост

Нали е по-лесно така, няма сърдити

Безумие
Безумие
12 юли 2024 15:37
Гост

На тези от комисията не трябва да им плащат. Нямаше нужда да се чака години, за да подреди някой по стаж кандидатите.

Анонимен
Анонимен
12 юли 2024 16:07
Гост

Класирането беше готово отдавна. Имаха указания да чакат обявяването на класирането за ВКС, г.о.

анонимен
анонимен
12 юли 2024 16:37
Гост

Те и по делата си получават указания.