Русенският съд даде старт на делото срещу бившия депутат и настоящ общински съветник Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“. Ищец е Народното събрание на Република България.

Според русенската медия „Анонс“ Стефанова е обвинена в „неоснователно обогатяване“.

В съда Стефанова бе придружена от адвокат Николинка Мянкова. Сред свидетелите бяха синът й Едуард, който работи в куриерската компания на Събев, както и неговата половинка Даяна.

В началото на заседанието Стефанова се обърна с молба към съда то да се води при закрити врати.

Като действащ депутат през 2022 година Стефанова бе осъдена на три месеца „условно“ с три години изпитателен срок, след като се призна за виновна и сключи споразумение със Софийска градска прокуратура за пътен инцидент, при който е пострадала пешеходка. Тогава Рена Стефанова бе наказана и с „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 3 месеца.

Пътният инцидент става в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември. Стефанова прави ляв завой по ул. „Одрин“, на кръстовището с бул. „Тодор Александров“, нарушавайки правилата за движение по пътищата, блъска пешеходка. На пострадалата й е причинена средна телесна повреда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar