Окръжната прокуратура във Велико Търново иска ареста на 17-годишния шофьор, който по-рано днес причини смъртта на двама на пътя София – Варна при катастрофа. Това се съобщава на сайта на прокуратурата.

В хода на разследването са извършени следствени действия – оглед на местопроизшествие с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжната прокуратура, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.

Неправоспособният водач е тестван за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Взета е и кръвна проба, която е изпратена за лабораторно изследване за наличие на наркотични вещества.

След анализ и преценка на събраните на този етап доказателства е преценено от страна на наблюдаващия прокурор, че са налице достатъчно такива за привличане на 17-годишния шофьор като обвиняем за извършеното от него престъпление по чл.343, ал. 3 от НК – за това, че не е контролирал непрекъснато превозното средство, което управлява поради което е навлязъл в лентата за насрещно движение и предизвикал катастрофа, при която по непредпазливост е причинил смъртта на пътувалите в другия лек автомобил.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 48 часа и предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.

Припомняме, че днес сутринта 17-годишният, управлявал лек автомобил, причини смъртта на двама човека – на 61 и 68 години – след като навлезе от крайна дясна в крайна лява лента и се удари в тяхната кола. Те починаха на място, а тийнейджърът е в болница с два счупени крака.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar