Нова спънка изскочи пред задържания кмет на пловдивското село Войнягово Тодор Танковски. Младият управленец заяви желание за бързо приключване на случая с признаване на вина и със сключване на споразумение с държавното обвинение. Наблюдаващият прокурор по делото, обаче, е излязъл в плануван годишен отпуск до края на месеца, което осуетява възможността за сключване на споразумение и излизането на Танковски от следствения арест, каза пред „Марица“ защитникът на Танковски – адв. Гънчо Гънчев.
Адвокатът е подал молба до административния ръководител на Районната прокуратура в Пловдив, с която моли да се определи нов наблюдаващ прокурор с цел процедурата да продължи. Като мотиви Гънчев е посочил приключилото досъдебно производство, признанието на вината и желанието от страна на Танковски да сключи споразумение. Целта на молбата е да не се допуска необосновано протакане на производството и продължително задържането на кмета с мярка „задържане под стража“.
Припомняме, че кметът на Войнягово е задържан от 24 юни, като понастоящем е в Следствения арест. Арестът му стана факт след продажбата на печка – тип камина на пенсионерския клуб в селото. Танковски продал печката и проиграл парите. Като причина бе изтъкната неговата зависимост към хазарта.
Утре ще стане ясно дали молбата на адв. Гънчо Гънчев за определянето на нов наблюдаващ прокурор ще бъде уважена.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar