Мъжът, убил украинка в София, преди година я е изхвърлил гола на улицата. Орлин Гигов има и няколко дела за побои над други жени.

Убийството на Силвия е станало на 20 юни в столичния кв. „Красно село“ при поредния скандал между двамата и след употреба на алкохол.

Сигнал за смъртта на жената е подаден от самия Орлин, както и от неговата майка. Жената е намерена на плочките в жилището с черепно-мозъчна травма. По Орлин също са открити множество травми.

В началото на 2023 г. пребита украинка бе изхвърлена гола и боса от дома на Гигов. Първоначалната информация бе за барикадирал се мъж в столичния квартал „Хаджи Димитър“.

Съседи заявиха тогава, че украинката е била „гола, боса, обезобразена до неузнаваемост. Изхвърлена в насипно състояние на площадката пред асансьора. Нямаше сили да говори, не й се разбираше нищо“. МВР обаче не знаеше къде е жената след побоя, пише „Офнюз“.

Впоследствие стана ясно, че още четири жени са били жертви на Гигов, за който само за 3 години прокуратурата е имала 10 сигнала срещу него. В средата на юли Гигов отново бе задържан, след като нападна украинката в центъра на София. Бившият шофьор на МВР-болница бе задържан и няколко месеца по-рано – заради обиди към полицаи в столичен хотел.

Медийни разследвания пък показаха методите на Орлин, който е бивш шофьор в МВР болница. „Спокойно, знам как да бия, така че да не личи. Ще те вкарам в гипсово корито и ще те лежа. С този нож ще те разфасовам“, казвал той на жертвите си, докато ги пребива. Гигов е уволнен от системата на МВР заради системни пиянства.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar