Габриела Славова-Пеева, обвинена като съучастник на майка си в убийството на съпруга си Пейо Пеев, бе взета днес от полицейски екип от домашния ѝ адрес и отведена в ареста. Това се случи ден, след като Софийският апелативен съд прие протеста на прокуратурата срещу пускането на Габриела под домашен арест и определи окончателно постоянна мярка „задържане под стража“ за 33-годишната майка на две деца.

Униформените пристигнаха към 10 ч сутринта пред блока в столичния квартал „Изгрев“ и се забавиха вътре само няколко минути, докато свалят електронната гривна за проследяване на Габриела. Тя бе изведена от входа закопчана с белезници и опитваше да скрие лицето си с качулка на яке. Репортери успяха да я питат дали съжалява за смъртта на Пейо, но тя запази мълчание, докато я качваха в полицейския автомобил.

Както писа „Труд news“, майката Красимира Филипова – дипломат с 30-годишна кариера, във вторник обяви защитната си версия, че Пейо е бил „бесен от ревност“ заради делото за бащинството на второто дете, заведено от бившия депутат от ПП Велико Минков. Излизаше, че заради това Пейо предизвикал двете жени да посегнат на живота му във фаталната вечер на 18 януари.

Днес обаче Велико Минков напълно опроверга твърденията на тъщата като разказа, че с Пейо се запознали още преди 4 месеца и активно поддържали контакт, защото разбирали, че и двамата са използвани от Габриела и майка ѝ.

Според Велико той и Габриела имали план да заживеят заедно и затова била подготвяна една от стаите при ремонта на апартамента в блока в кв. „Изгрев“. Около месец преди през септември м. г. да се роди детето, за което Велико твърди, че е негово, Габриела му заявила, че къса с него. А три седмици преди раждането на бебето сключила граждански брак с Пейо, който е баща и на по-голямото 6-годишно дете на Габриела. Пейо и Габриела не живеели заедно, бракът бил фиктивен, за да елиминира претенциите за бащинство на Велико. Когато Пейо научил за заведеното от Велико дело за бащинство в Окръжния съд в Бургас, той решил да се разведе с Габриела и затова е бил убит.

Велико Минков: Тъщата говори фантасмагории и измишльотини

„Само веднъж съм виждал детето на живо отдалеч около Коледа. Беше повито, лицето му не съм видял“, разказа вчера Велико Минков. Той обаче успял да получи снимки на малкия Кристиян, които му пратила приятелка на Габриела.

„Имам доверие на родителите на Пейо, че се грижат добре за децата, но социалните са ги посъветвали да не контактуват с мен и затова не им се обаждам. Познавам ги от септември миналата година, говорил съм с майката на Пейо – Иванка, а със самия него за тези 4 месеца съм си комуникирал повече, отколкото със собствената ми сестра“, каза още Велико, според когото твърденията на тъщата Красимира са „фантасмагории и измишльотини“.

Бившият депутат от ПП отново заяви, че е готов да плати ДНК тест за бащинство на второто дете на Габриела, за да може по-скоро да получи разрешение от социалните служби да вижда 4-месечния Кристиян.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar