[email protected]

Според прокуратурата карал мотора си с над 100 км/ч. и блъснал завиващ автомобил, спътникът му загинал на място

Делото срещу 30-годишният Петър Пенсов от Стамболийски не успя да тръгне заради отсъствието на адвоката му. Мъжът е изправен пред Окръжния съд в Пловдив за причиняване на смъртта на своя приятел Георги Коев, загинал в катастрофа.

Пенсов имал книжка за категория В и М, но не и за А. Въпреки това си купил мотор „Кавазаки“, който регистрирал на името на приятелката си. Около 18,30 ч. на 25 април 2020 г. той карал от Стамболийски към кръговото кръстовище Орта хан. Коев се возил на мотора. По това време на същия път бил Кънчо Начев, който управлявал „Фиат Скудо“. Щом преминал моста над река Марица, водачът дал ляв мигач и предприел завой. Движел се с 18 км/ч. в момента на маневрата.

Според прокуратурата Пенсов карал мотора си с над 100 км/ч. Имал възможност да види фиата, но не намалил и се ударил в дясната част на автомобила. Друг шофьор видял какво се случва и извикал полиция. Кънчо Начев слязъл и проверил състоянието на мъжете, паднали от мотора. Петър Пенсов бил жив и се движел, но Коев загинал на място.

Нов опит да се даде ход на делото ще бъде направен на 31 януари.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar