Задържаха под стража 27-годишния шофьор от Нови пазар, който в началото на месеца помете патрулка, полицай и счупи камера на пътя. Окръжният съд в Шумен взе решението, след като стана ясно, че мъжът не спазил наложената му мярка „домашен арест“ и то само часове след налагането ѝ. Определението на съда не подлежи на обжалване и е окончателно, посочват от пресецентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Водачът бе задържан на 5 декември, след като блъсна паркирана край пътя патрулка. В резултат на удара пострада полицейски служител и бяха нанесени значителни материални щети по полицейската кола, както и по система за контрол на скоростта. При извършената след това проверка е установено, че обвиняемият е седнал зад волана след консумация на алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 1,51 промила в издишания въздух.

От пресцентър на Областната дирекция на МВР в Шумен съобщиха, че във вечерите часове на 8 декември полицейски екип посетил дома на мъжа от Нови пазар, за да провери дали спазва наложената му от първоинстанционния съд мярката за неотклонение „домашен арест“. Той обаче не бил в дома си. Малко по-късно е установен на друг адрес в града, където бил на гости на негови родственици и тогава отново бе задържан.

Източник: Станимира Савов, БТА

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar